e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lenka Dusilová zahájí program chomutovského festivalu Obnaženi

publikováno: 4.8.2022, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Multižánrové setkání současného umění nabídne od středy 10. do 13. srpna celou řadu zajímavých programů po celém Chomutově. Kromě hudby návštěvníky čekají výstavy, taneční představení, instalace ve veřejném prostoru i filmy. Po devatenácté festival Obnaženi pořádá stejnojmenný chomutovský spolek.

Festival vlastně už na konci července zahájilo odhalení instalace ve veřejném prostoru, konkrétně na sídlišti Březenecká v místě, kde stávalo kino Evropa. Vidět tam můžete dřevěnou sochu s názvem Tváří v tvář. "Objekt bude na tomto místě stát celý rok a na podzim jeho blízké okolí ještě oživíme. V rámci Ozvěn festivalu zde proběhne 8. října od 16,00 hodin společná výsadba stromů," doplnili pořadatelé.

Hlavní program festivalu se ale bude odehrávat od 10. do 13. srpna na celé řadě míst města. Zahájí ho ve středu večer koncert Lenky Dusilové v kostele svatého Ignáce.

Další výstava se otevře v Galerii město ve vitrínách pod kruhovým objezdem u autobusového nádraží ve čtvrtek 11. srpna od 17,00 hodin. Výstavu Nonverbal Communication nabídne Zita Elznic. Program na pomezí výtvarného umění, performace a divadla nabídne tentýž den od 19,00 hodin dvojice výtvarníků Tereza Zemanová a Josef Šporgy. Akce se koná ve Sklepení osudu.

Na páteční podvečer je pro děti připraveno v kostele svaté Kateřiny taneční představení a workshop origami Svět z papíru. V letním kině pak od 21,00 hodin můžete vidět sérii šesti tanečních filmů z celého světa. Poslední den festivalu, v sobotu od 17,00 hodin se koná taneční představení tří performerek Treatment of Remembering. V Café Rouge pak Dan Černý představí umělecké i reportážní fotografie ze čtvrtečního happeningu Ateliér. Večerní vernisáž pak plynule přejde v Afterparty a ukončí hlavní program 19. ročníku festivalu Obnaženi. Prohlédnout si ji tam můžete až do října.

Podrobnosti k programu najdete na www.obnazeni.cz.