e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Změny v programu Miss zlatého moku ČR

publikováno: 4.8.2009, kategorie: Zajímavosti, autor: Jiří Vích

Sdílet: facebook twitter google+

Díky krachu cestovní kanceláře Tomi Tour organizátoři soutěže Miss zlatého moku ČR museli organizátoři zrušit srpnové soustředění a přípravu na finále letošního ročníku na Mallorce. Novým místem několikadenního soustředění od 24. srpna bude hotel IFA Schöneck, ležící v rekreační oblasti poblíž malého městečka Schöneck. Je to jen přibližně patnáct kilometrů od západočeských Kraslic.

Po krachu Tomi Tour jsme jednali s několika CK i rekreačními centry, ovšem marně. Neměly zájem ani o námi nabízený významný balík reklamy, včetně nasmlouvané televizní prezentace, která běží denně v TV Public. Na naši žádost o radu a pomoc vůbec nereagoval ani pan Tomio Okamura z Asociace cestovních kanceláří. Po zvážení situace a hlavně našich finančních možností, jsme byli nuceni zvolit náhradní program pro soustředění finalistek. Teprve v minulém týdnu díky žatecké CK JAROTOUR a pražské agentury RTK international jsme zvolili destinaci v sousedním Německu. V sobotu 1. 8. jsme dojednali poslední podrobnosti s ředitelem hotelového komplexu IFA Schöneck Thomasem Jahnem a podepsali smlouvu,“ uvedl Petr Šimáček, ředitel soutěže Miss zlatého moku ČR.

IFA Schöneck je rozsáhlý rekreační komplex se 4* hotelem ležící v nadmořské výšce 800 m. Finalistky zde budou v klidném místě nacvičovat své volné disciplíny a závěrečný program finálového Galavečera soutěže s jeho režisérem Jiřím Kopřivou a choreografem Rosťou Síbrem. V areálu je k dispozici i tropický aquapark s tobogány, umělým vlnobitím a dalšími atrakcemi, což je vhodné místo i pro fotografování a filmování deseti finalistek s jejich pivními značkami, které zastupují. Filmové dotáčky budou určené pro celostátní televizní vysílání TV Public a TV OK. O tyto záběry nepřijdou ani diváci Galavečera, protože budou promítány jako medailonky finalistek v rámci slavnostního finále. Pro dívky je v komplexu připraven i závěrečný raut a vedení hotelu uvažuje, že si tamní hosté zvolí svoji Miss sympatie… „Vedení hotelu nám vyšlo maximálně vstříc a díky tomu, že u nich hostili také finalistky Miss Německa, mají pro naše soustředění pochopení,“ dodal Petr Šimáček.¨

Letošní finále Miss zlatého moku ČR je rozděleno na dvě části. První proběhne v Žatci 4. září v rámci tradiční Dočesné, kdy budou dívky po ručním česání chmele na chmelnicích ve Stekníku představeny na hlavním pódiu slavností chmele a piva a poté budou čepovat v pivovarských stáncích pivo „svých“ značek. Závěrečná část se uskuteční o týden později v žateckém městském divadle, kde odborná porota zvolí již pátou Miss zlatého moku ČR.

Další informace na internetu www.misszlatehomoku.com