e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatec představil nové logo, v soutěži bylo přes 100 návrhů

publikováno: 4.7.2019, kategorie: Zajímavosti, autor: Tomáš Kassal

Sdílet: facebook twitter google+

Logo, které chce město Žatec využívat pro svou propagaci a prezentaci, vybrala Komise pro kulturu a cestovní ruch při Radě města Žatec. V soutěži, která trvala dva měsíce, bylo přes 100 návrhů od čtyř desítek autorů. Vítězem, jenž obdrží certifikát a finanční odměnu 30 tisíc korun, se stal Ing. Jakub Jirsa z Hořovic, který má díky rodinným vazbám k Žatci blízký vztah.

Všechny grafické výtvory se posuzovaly v několika kolech. Do závěrečného výběru komise vybrala 21 návrhů. „Dva finální návrhy se stejným počtem bodů byly posouzeny formou diskuze členů komise, kdy se všichni jednomyslně shodli na vítězném návrhu od autora Ing. Jakuba Jirsy,“ uvedla předsedkyně komise Simona Schellová.

Zajímavostí je, že v soutěži se sešly jak návrhy od amatérů, tak profesionálů, kteří působí například v reklamních agenturách či grafických studiích. „Překvapilo nás, že dosah soutěže byl tak široký, mnoho účastníků bylo například z Prahy a středních Čech,“ dodala Simona Schellová.

Ústředním motivem nového loga je koruna Chmelového majáku, která symbolizuje nejen tradici pěstování chmele, ale i historický význam královského města.