e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vlaky na Moldavu jezdí o prázdninách každý den

publikováno: 4.7.2019, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Moldavská horská dráha je mezi turistickými vlaky v Ústeckém kraji výjimkou. Zatímco ostatní výletní vlaky jezdí jen o víkendech, Moldavská dráha vás do Krušných hor dopraví po celé letní prázdniny každý den.

Každý den budou vlaky z Mostu odjíždět až do 30. srpna, a to v 7:20, 9:57, 13:36 a 16:43 hodin. Cesta přes Litvínov, Lom, Osek, Hrob a Dubí do Moldavy v Krušných horách zabere vlaku něco přes hodinu. O víkendech navíc na trať vyráží ještě regioshark z Ústí nad Labem s odjezdem v 8:24 hodin, který jede přes Teplice a Louku u Litvínova. Cesta z Mostu stojí 54 korun, zlevněná 13 korun.

Na historickou moldavskou dráhu se provoz vrátil po přestávce, způsobené sesuvy půdy, vloni na podzim. Dráha původně vedla do Německa, dnes končí u hranic na nádraží v Moldavě. Snahou starostů a organizací z Krušných hor je obnovení přeshraničního propojení. V září u příležitosti Dnů evropského dědictví se budou konat zvláštní jízdy se symbolickým překlenutím chybějícího úseku trati do Rechenbergu.

Pro prázdninové výlety můžete v kraji použít i další turistické vlaky - například Doupovskou dráhu z Kadaně na Podbořansku, Vejprtskou dráhu z Chomutova nebo Švestkovou dráhu z Mostu do Lovosic.