e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na prodloužený víkend 5. až 8. července

publikováno: 4.7.2018, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Máme před sebou hodně dlouhý víkend, který si můžete užít třeba na kostýmovaných prohlídkách zámků, na husitských slavnostech, historickém pikniku z první republiky nebo při bitvě kavalérie generála Custera.

Husitské slavnosti
Husitské slavnosti hejtmana Alšína Škrpy se konají ve čtvrtek 5. července na zámku Vrbičany na Litoměřicku. Pro děti je připraven výcvik malých práčat zakončený předáním diplomu, zahraje dobová hudba – Jagabab, součástí je též setkání kovářů a nožířů a soutěž v lukostřelbě. Program začíná ve 13,00 hodin. Zámek Vrbičany na fotce.

Kostýmované prohlídky
Členové hraběcí rodiny Kulhánků z Klaudensteina - tedy herci v jejich kostýmech - budou provázet návštěvníky během netradičních prohlídek zámku Stekník na Žatecku. Prohlídky jsou určené především dětem a budou probíhat ve sváteční dny 5. a 6. července, vychází vždy v půl. Podrobnosti se dozvíte v článku Stekníkem budou o svátcích provázet členové hraběcí rodiny.

Další oživené prohlídky
Další prohlídky s programem se chystají také na zámku v Libochovicích – probíhají po celý týden do neděle 8. července a jsou určeny dětem. S Casanovou intrikánem, špionem a diplomatem se můžete seznámit během prohlídek na zámku v Duchcově, a to 5. a 6. července. Podrobnosti se dozvíte zde

Skupická pouť
Pouť svatého Petra a Pavla se koná v sobotu 7. července na hřišti ve Skupicích. Program začíná ve 13,00 hodin dětským dnem s kouzly, písničkami, atrakcemi a zábavou, od 18,00 hodin pak pokrčuje i program pro dospělé s hudbou a ukázkami parkouru. Ve 22,00 hodin uvidíte ohňovou show a ohňostroj.

Hopman Triatlon
V sobotu 7. července startuje v autokempu U Hráze ve Vikleticích u Nechranické přehrady pátý ročník Hopman Triatlonu. Prezence je od 8,45 hodin, dětský triatlon startuje v 11,00 hodin. V poledne odstartují závodníci na trati zvané Půl železňák (1,9 km plavání - 90 km kolo a 21 km běh a Krátký triatlon (0,6 km - 30 km - 5,25 km). Přihlášky jsou možné na www.hopmantriatlon.cz

Mikuláš večer 
Vždy jeden pátek v měsíci se návštěvníků otevře možnost vystoupat večer na věž kostela svatého Mikuláše v Lounech a rozhlédnout se po setmělém městě. Další takovou příležitost budete mít v pátek 6. července. Věž gotického chrámu bude otevřena od osmi do deseti hodin večer.

Cool žatecké léto
Chrám chmele a piva v Žatci připravil na prázdniny sérii koncertů, hudebních večerů v restauraci U Orloje. První se koná v sobotu 7. července od 19,00 hodin a zahraje kapela Blues Gin ze Žatce.

Historický piknik
Letošní pátý ročník Historického pikniku v areálu zámeckého parku v Ostrově vás letos přenese do dob první republiky. V neděli 8. července od 11,00 hodin se rozezní park v rytmu swingové hudby a celý park nasaje atmosféru 20. let 20. století. Připraveny jsou také výtvarné dílny, taneční ukázky, soutěž o nejlepší prvorepublikovou bábovku a od 15,00 hodin se můžete těšit na novocirkusové představení Na plovárně. Po celý den se návštěvníci mohou podívat na práci při česání prvorepublikových účesů, park oživí členové spolku Podkrušnohorských velocipedistů, připraven bude fotokoutek s názvem Vítej na Barrandově!, kde se potkáte s herci první republiky a přípraven pro vás bude i speciální filmový kvíz.

Otevření pavilonu
V neděli 8. července se v Lounech na výstavišti slavnostně otevře opravený nádherný pavilon A. Na programu bude po oficiální části prvorepubliková módní přehlídka, hudební a taneční večer, prohlídka pavilonu a stálé výstavy fotografií z krajinské výstavy. Začátek v 16,00 hodin.

Letní kina
Kam do letního kina? Promítá na koupališti v Duchcově, na Koldomu v Litvínově a v letním kině Źatec. Všechna kina promítají od 21,30 hodin. Program najdete v Kalendáři akcí.

Klášterecké hudební prameny
O víkendu vyvrcholí v Klášterci nad Ohří hudební festival klasické hudby s Jaroslavem Svěceným. V pátek zazní na zámku skladby Vivaldiho, v sobotu se koná Sváteční koncert. V neděli se představí odpoledne absolventi houslových kurzů a na závěrečném koncertu bude na programu Mozart. Celý program najdete v článku V Klášterci nad Ohří začíná hudební festival.  

Divadlo na zámku
V rámci kulturního léta zavítá na Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku Činoherní studio Ústí nad Labem. Od 20,00 hodin uvede lesnický thriller Ticho po pěšině.

Motopecka
Ve Vysoké Peci u Jirkova si dají sraz motorkáři i muzikanti. Koná se tam 7. července od 17,00 hodin hudební festival Pecká Motopecka. Hrají Bastard, Hibernatus, Abdera, Black Ewe a Toxic People.

Indiánské války
Do Března u Chomutova i letos zavítají indiáni a armáda generála Custera, aby zde svedli bitvu o Bryanovu poštu. Koná se v sobotu 7. července od 10,00 hodin po celý den. Kromě bitvy uvidíte bohatý program s vystoupením indiánů a kapel a zahraje kapela Muzika Občas.

Kadaňští výtvarníci
Jen do neděle 8. července si můžete v Galerii Josefa Lieslera v budově historické kadaňské radnice prohlédnout tradiční výstavu děl kadaňských výtvarníků. Příští týden je vystřídá fotograf Robert Vano. Vstup do galerie je zdarma.

Malíři v plenéru
V Kocourově pod Milešovkou tento týden probíhá krajinomalba výtvarné skupiny Vosa Louny. Všichni jste srdečně zváni v pátek 6. července od 17,00 hodin na vernisáž vytvořených obrazů, která bude na zahradě penzionu Kocourov.