e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Enduroserie se zastaví v polovině července na Klínech

publikováno: 4.7.2017, kategorie: Sport, autor: Stanislav Pecho

Sdílet: facebook twitter google+

Loňský závod MTB seriálu Enduroserie, jemuž poprvé poskytl zázemí Sportareál Klíny, se konal téměř v polovině října. Teploty lehce nad nulou, mrholení, déšť a promrzlí cyklisté u provizorních táboráků – tak vypadal závodní víkend. Letošní závod bude jiný. Termín je totiž posunut na 15. - 16. července, je tedy docela možné, že se dočkáme opačného extrému.

Další změny, které závodníky čekají, budou přímo na trati. Krušné hory nabízí poměrně bohaté množství variant, kudy vést transfery i samotné měřené úseky. Z tohoto důvodu bude více než polovina tratě inovovaná. Závodní okruh bude dlouhý zhruba 30 km, bajkeři na něm absolvují 5 měřených úseků. Z toho dva budou přímo v bikeparku na Klínech, kde bude možné k dopravě na start jedné RZ využít lanovou dráhu. Zbývající tři „erzety“ se pojedou v okolí Sport areálu Klíny. Transfery i měřené úseky budou využívat částečně trasy krušnohorských MTB závodů a turistické stezky. Závodníci zavítají např. na Mračný vrch, Střelnou, projedou také okolo Janovské přehrady nebo Flájské obory. K jedné RZ bude částečně využita DH trať podél nedaleké sjezdovky v Meziboří.

Přílišné technické náročnosti by se neměl nikdo bát, např. bikepark, který lemuje sjezdovku, je v létě hojně využívám i méně technicky zdatnými cyklisty, kteří zde často tráví letní odpoledne s celou rodinou. Právě pro ty, kteří se nepovažují za zkušené enduro závodníky, bude opět připravena o jednu RZ zkrácená verze - kategorie Hobby. Časový limit bude stanoven až před závodem – dle situace na trati. Každopádně během transferů mezi jednotlivými RZ bude dostatek času na odpočinek, občerstvení, příp. na údržbu kola. Trať bude plně vyznačena v sobotu 15. 7. od 10,00 hodin, od tohoto času bude povolen trénink. 

Přihlášku je možné podat online na www.ceskaenduroserie.cz, nebo osobně v kanceláři závodu ve Sportareálu Klíny v sobotu 15. července 2017 mezi 15. a 18. hodinou. V den závodu 16. července je možné přihlásit se od 8,00 do 9,00 hodin. První závodník odstartuje v 9,00 hodin, další budou následovat v půlminutových intervalech.