e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Letní artovky a beseda v kině Hvězda

publikováno: 4.7.2015, kategorie: Divadlo a film, autor: Karolína Nejepsová

Sdílet: facebook twitter google+

Akce Artový duben, Květen po francouzsku i Artové červenání se setkali s  pozitivními ohlasy, proto kino Hvězda v Kadani pro své náročné diváky připravilo v červenci výběr dalších náročných filmů, nazvaný Letní artovky. V pondělí 20. července program doplní beseda o novém českém filmu Domácí péče.

7. 7. od 20.00 / Jimmyho tančírna
Před vypuknutím Irské občanské války otevřel oddaný a odvážný aktivista Jimmy Gralton na irském venkově taneční sál, kde se lidé mohli vzdělávat, bavit, diskutovat, sportovat a hlavně tancovat. Popularita Jimmyho tančírny rostla a postupně se stala místem revolučních myšlenek, rozvíjení talentů, svobody a splněných snů. Její volnomyšlenkářská reputace však upoutala pozornost státu a církve, což přinutilo Jimmyho utéct ze země a proslavenou tančírnu zavřít. Hrají Barry Ward, Simone Kirby a další. Režie Ken Loach. 
Drama / Velká Británie / 2015 / 106 min. / nepřístupné do 15 let / titulky / 100,- Kč

13. 7. od 20.00 / Dior a já
Celovečerní dokument provází diváky zákulisím dílny módního návrháře Rafa Simonse, který v roce 2012 představil svojí první kolekci haute couture pro legendární módní dům Christian Dior. Dokument zachycuje z blízkosti osm napjatých týdnů vyměřených na přípravu Simonsovy debutové kolekce. Režie Frédéric Tcheng.
Dokument / Francie / 2014 / 89 min. / přístupné pro všechny / titulky / 100,- Kč

27. 7. od 20.00 / Divoké historky
Šest historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení.
Komedie / Argentina, Španělsko / 2014 / 122 min. / nevhodné do 12 let / titulky / 80,- Kč

V pondělí 20. července od 18,00 hodin je pro příznivce besed připraveno po projekci nové české komedie Domácí péče povídání s režisérem Slávkem Horákem a herečkou Alenou Mihulovou. Film vypráví příběh obětavé zdravotní sestry Vlasty, která se ocitá v situaci, kdy sama potřebuje pomoci. Hrají Alena Mihulová, Bolek Polívka, Tatiana Vilhelmová a další.