e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

The best of Erik Best

publikováno: 4.7.2013, kategorie: Výstavy, autor: Jan Losenický

Sdílet: facebook twitter google+

Chcete znát neotřelé názory na světové a české poměry od člověka s velkým vhledem a ještě větším nadhledem? Přijďte si vyslechnout novináře Erika Besta dnes, ve čtvrtek 4. června od 18,00 hodin do AmFíku v Kadani.

Americký novinář Erik Best žije v České republice již přes 20 let. Narodil se v Severní Karolíně, ale brzy se jeho rodina přestěhovala do Montany. V rámci východoevropských studií se zaměřením na ruský jazyk na univerzitách v Georgetownu a Middlebury studoval rok i v Moskvě a následně absolvoval tento obor na nejstarší americké univerzitě – v Severní Karolíně. Po krátké kariéře v byznysu se rozhodl odjet do Prahy a zde začít práci novináře.

Založil postupně několik anglicky psaných listů (Fleet Sheet, Final Word) a začal publikovat i v českých periodikách. Český rozhlas vysílá pravidelný pořad Jak to vidí Erik Best. Se svou českou ženou Ditou má čtyři děti.

Sám jsem Erika Besta zaznamenal až letos, když v duelu Zeman – Fischer zkoušel oba prezidentské kandidáty z angličtiny a ruštiny (krom těchto jazyků a češtiny umí ještě stejně dokonale francouzsky). Tak sympatického a usměvavého člověka si nejen zapamatujete, ale chcete se o něm dozvědět víc.

Vstupné 50 Kč, v případě nepřízně počasí se diskuse přesouvá do Orfea.