e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Casanovské slavnosti v Duchcově

publikováno: 4.6.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Dvoudenní slavnosti v Duchcově se svým bohatým programem začínají pomalu blížit velkému zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Jako obvykle je zahájí v pátek 10. června příjezd Casanovy na zámek a hudební komedie Divadla M. Zámek chystá oživené prohlídky, výstavu bonsají, děti čeká historický dětský den, porcelánové trhy a spousta hudby. Máme kompletní program!

Hlavní program začne na nádvoří zámku v pátek v 18,00 hodin, kdy dorazí Giacomo Casanova. Duchcovské divadlo M si tentotokrát připravilo hru Hraběnčin portrét, kde jako host vystoupí Václav Upír Krejčí. Na páteční večer si zámek připravil ještě oživené prohlídky zámeckých expozic nazvané Možná přijde i Casanova.

Poté se program přesune na scénu v zámecké zahradě, kde po deváté večer zahraje Xindl X a vše zakončí ohňová show na hladině Zrcadlového rybníčka.

Program bude v sobotu pokračovat na mnoha místech Duchcova. V zámecké zahradě bude od 13,00 do 17,00 hodin probíhat historický program s pasováním panošů, rytířským ležením a turnajem na počest Karla IV., kterého bude představovat herec Mojmír Maděrič. Na Masarykově pěší zóně můžete sledovat během dne pochod bubeníků a dobových hudců, na jednom z nádvoří zámku budou probíhat porcelánové trhy a staročeský jarmark, na druhém se budou střídat středověcí šermíři a hudebníci. Program na hlavní scéně v zámecké zahradě začne už v 9,00 hodin a během dopoledne se tam vystřídají děti z místních škol, odpoledne bude hrát třeba cimbálovka a Kroky Michala Davida, Lunetik a večer Petra Janů. Program zakončí v 11 večer ohňostroj. Další hudební program nabídne Gama rocková scéna v parku u rybníka Barbora od 13,00 hodin, kde vystoupí třeba Blue Effect nebo Jana Uriel Kratochvílová.

Od pátku do neděle bude v Knížecí zahradě k vidění výstava bonsají, navštívit můžete také další expozice na zámku či výstavu Pověsti z hradů, zámků a podzámčí v galerii Giacomo. Doprovodný program chystá také ZUŠ Ivana Kawaciuka nebo Gymnázium. Během obou dní můžete vystoupat na věž kostela církve československé husitské.

Zde ke stažení kompletní program.