e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do Gambie putovalo z Česka další stovky kol

publikováno: 4.6.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Díky obrovské podpoře českých dárců se podařilo zástupcům společnosti Kola pro Afriku v minulých dnech předat v gambijském Gunjuru dalších téměř 800 kol spolu s velkým množstvím náhradních dílů a nářadím. Do Gambie přivezli i tolik potřebný zdravotnický materiál, který byl získán z nepotřebných autolékárniček. Pro rok 2015 se tak sbírka kol dočasně uzavírá.

Dalších několik stovek gambijských školáků tak budeme mít usnadněnou cestu do školy, za vzděláním i do života. "Naše vděčnost je velká a neustálá. Podpora české veřejnosti projektu Kola pro Afriku je ohromná, a to od samého počátku projektu v roce 2012. I přes omezení sbírek kol se daří neustále díky podpoře tisíců dárců a také mnoha dobrovolníků získávat obrovské množství jízdních kol. V současné době se podařilo zajistit kola pro další dvě nakládky na podzim 2015 i jaro 2016," řekl ředitel společnosti Kola pro Afriku při příležitosti už páté slavnostní předávky kol, která se uskutečnila 15. 6. v gambijském Gunjuru. 

Sbírka Kola pro Afriku bude od 1. července dočasně pozastavena – jako její příjemci v Gambii, i ona bude mít prázdniny. Jenže potrvají až do jara 2016. Sbírat se bude jen v několika oficiálních stálých sběrných místech a na předem ohlášených sběrových akcích. Informace o omezeném režimu sběru najdete na webu www.kolaproafriku.cz.