e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na zámku Duchcov bude o víkendu veselo

publikováno: 4.6.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Marian Hochel

Sdílet: facebook twitter google+

20. jubilejní ročník Casanovských slavnosti je na spadnutí. Co připravuje správa duchcovského zámku v souvislosti s největší kulturní akcí sezóny, jež bude opětovně započata příjezdem Giacoma Casanovy na pozvání hraběte Valdštejna na jeho věhlasné zámecké sídlo?

V zámecké Galerii Giacomo bude v pátek 6. června zpřístupněna výjimečná výstava Slovo jako obraz – Ikony Martina Damiana, ikonopisce a bývalého člena Řádu menších bratrů kapucínů, který pořádá kurzy ikonopisectví a jeho výtvarná díla jsou vystavována v České republice i v zahraničí. V sobotu 7. června v 15 hodin se v zámecké galerii uskuteční mimořádná komentovaná prohlídka pod názvem Jak se rodí ikony za účasti samotného autora výstavy. Výstava ikon v zámecké galerii bude přístupná do 31. srpna denně kromě pondělí od 10,00 do 17,00 hodin, vstupenky ve výši 20 Kč zakoupíte v pokladně zámku.

Od pátku 17,00 hodin do neděle 9,00 hodin bude v Knížecí zahradě k vidění výstava Krása bonsají, kterou tradičně pořádají členové Bonsai klubu Libochovice. Můžete se těšit na desítky různých druhů bonsají a exotické květeny působivě instalované na vrchním parteru zahrady projektované podle francouzských barokních vzorů. Romantické večerní nasvícení výstavy jistě nabídne návštěvníkům nejeden ojedinělý zážitek. Vstupenky na výstavu bonsají zakoupíte přímo u vstupu do Knížecí zahrady ve výši 30 a 15 Kč.

 V sobotu 7. června se už na návštěvníky zámku bude těšit samotný Giacomo Casanova v podání Milana Petrovského, který všechny zvědavce přivítá přímo v zámeckých expozicích. Zámecké hrátky s Casanovou, oživené prohlídky zámecké expozice s herci z Divadla M, se budou konat ve 13 a 14 hodin, zájemcům doporučujeme rezervaci předem na tel. 417835301, rezervované vstupenky je nutné vyzvednout nejpozději 30 minut před konáním příslušné prohlídky.

 Kromě toho se můžete těšit na dobový jarmark, vystoupení šermířů, projížďky v historických kočárech a řadu dalších kulturních akcí s doprovodným programem, které pořádá Kulturní centrum Duchcov na nádvořích zámku a na hlavní scéně v zámecké zahradě. Slavnosti budou zakončeny v sobotních večerních hodinách koncertním vystoupením skupiny Olympic a velkolepým ohňostrojem. „Všem účastníkům slavností přejeme přívětivé počasí a mnoho nezapomenutelných dojmů,“ vzkazuje kastelán zámku Marian Hochel. Podrobný program akce je zveřejněn v tomto článku