e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Příští týden se na chomutovském náměstí bude ochutnávat

publikováno: 4.5.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Ve čtvrtek 11. května po celý den bude na náměstí 1. máje v Chomutově představovat přibližně 49 regionálních producentů svoje produkty, výrobky, zážitky nebo služby. Koná se tam první Krušnohorský regiofest aneb Den regionálních produktů (nejen) Ústeckého kraje. Ochutnávky a expozice zpestří doprovodný program.

"Většinou se bude jednat o držitele některé z regionálních značek z rodiny regionální produkt nebo držitele ocenění značkou Regionální potravina Ústeckého kraje či Potravina kraje Přemysla Oráče. Samozřejmě včetně ochutnávek," informovala Hana Dufková z pořádajícího MAS Sdružení Západní Krušnohoří. Trh bude otevřen od 9,00 do 17,00 hodin.

"Celý den budou k dispozici dílničky (nejen pro děti), kde si zájemci budou moci vyzkoušet různá řemesla, například výrobu keramiky, vitráží, produkty z včelího vosku, decoupage a podobně. Od 9,00 do 14,00 hodin bude pro děti připraven zábavný program formou soutěží," doplnila Dufková. Celý den pak budou akci provázet regionální kapely Makovec, Album, Zfleku, Jazzový orchestr Tequila Band a Dětský soubor ZŠ Březno.

Souběžně proběhne na radnici konference na téma regionální produkce a jejího značení, jejíž součástí bude i blok o EET, zaměřený na povinnosti z EET vyplývající pro drobné producenty, informační centra a spolky, což je v současné době poměrně značně diskutované téma. "Rádi bychom se dozvěděli, že není nutné kvůli EET rušit trhy," dodala Hana Dufková.