e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Marek Brodský se v Klášterci představí jako výtvarník

publikováno: 4.5.2016, kategorie: Výstavy, autor: Vlasta Fišrová

Sdílet: facebook twitter google+

Věděli jste, že známý český herec Marek Brodský, potomek slavného Vlastimila Brodského, se věnuje především umění výtvarnému? Pokud ne, můžete své mezery napravit od pátku 6. května v Galerii Kryt v Klášterci nad Ohří, která do konce května vystavuje jeho malířskou tvorbu.

Marek Brodský je absolventem střední průmyslové školy, studoval animovanou tvorbu na FAMU. Od roku 1982 pracoval jako animátor ve studiu Bratři v triku, ilustroval několik knih. V 90. letech se zabýval především výtvarnou prací a publicistikou, byl redaktorem časopisu Audio video revue. Zároveň se věnoval filmovému herectví (Dneska přišel nový kluk, Křeček v noční košili, Rozpuštěný a vypuštěný ad.). Je zakladatelem rockové kapely Nahoru po schodišti dolů band, ve které působil v letech 1983 – 2005 jako bubeník a textař.

V současné době se věnuje výhradně malování. Jeho oblíbeným tématem jsou „veselé krchovy“ a další příběhy ze života lidí i zvířat. 

Vernisáž se bude konat 6. května v 17,00 hodin, výstava končí 30. května a otevřeno je každý den, ve všední dny od 8,30 do 17,00 hodin, o víkendech od 9,00 hodin.