e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Oslava řeky Ohře: Putování po kostelích

publikováno: 4.5.2015, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Putování po proudu řeky Ohře po kostelích a dalších památkách Dolního Poohří chystá na Noc kostelů Městské informační centrum v Lounech. Akce je součástí letošních oslav 1210 let od první písemné zmínky o řece Ohři. Páteční podvečer 29. května nabídne cestovatelům unikátní možnost navštívit několik míst, která jsou mnohdy zavřená a nepřístupná.

Již po šesté proběhne celorepubliková akce, kdy se v pátek večer otevřou dveře kostelů pro laickou veřejnost a nabídnou tak ojedinělou možnost podívat se do zajímavých míst. Připojilo se i Městské informační centrum Louny. "V letošním roce slavíme i 1210 let od první písemné zmínky o řece Ohři. Toto výročí nás motivovalo k trase dolů po proudu řeky Ohře," říká Blanka Tomášková z infocentra. 

Co návštěvníky na trase čeká? V Oboře kostel sv.Kateřiny, v Počedělicích kostel sv. Havla, Orasicích kostel sv. Mikuláše, Košticích kostel sv.Antonína Paduánského, v Křesíně kostel sv.Václava, v Pátku zámek, ve Slavětíně kostel sv. Jakuba Většího a ve Vlčí kaple sv. Václava. 

"Podvečerní putování bude doplněno fundovaným výkladem ThDr. J. Havrlanta, pracovníkem Oblastního muzea v Lounech," doplňuje Blanka Tomášková.

Autobus odjíždí z Komenského náměstí v Lounech v 16,00 hodin. Více informací na Městském informačním centru v Lounech, info@mulouny.cz nebo 415 621 102.