e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hipodrom vstoupí o víkendu do další dostihové sezóny

publikováno: 4.4.2018, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

O měsíc dříve začne na mosteckém hipodromu závodní sezóna. Prvním dostihovým dnem bude sobota 7. dubna, kdy se uskuteční premiérový Memoriál Jaroslava Podolana. Celkem letos návštěvníky čeká šest dostihových dní.

Sobotním dostihem vstupuje hipodrom v Mostě do své 21. sezóny. První dostihy budou poctou Jaroslavu Podolanovi, zakladateli jezdeckého střediska ve Svinčicích a významnému aktérovi při budování mosteckého závodiště. Program začíná ve 13,00 hodin, chybět nebudou pro děti projížďky na koních, pro dospělé sázky. Na programu je sedm dostihů. Cena vstupného pro letošek bude 120 Kč dospělé, kyvadlová doprava z Mostu opět zdarma. "Po loňských připomínkách návštěvníků, že autobusy odjíždí po dostizích příliš brzy, jsme prodloužili dopravu a autobus se otočí ještě jednou," informoval o jedné z letošních novinek ředitel Jakub Šimůnek.

Letos uvidí diváci v Mostě o jeden dostihový závod méně než vloni, důvodem je podle ředitele především nutnost sladit termíny dostihů s dalšími dvanácti závodišti v ČR. V květnu se uskuteční Jarní cena města Mostu, v červnu a červenci to budou dva dostihy PMU, přenášené satelitně do Francie. "Jde o novinku, kterou jsme poprvé vyzkoušeli v loňském roce. Dostih přenáší největší francouzská sázková kancelář a vloni se během několika málo hodin prosázelo asi 20 milionů korun. 90 procent sázek pochází z francouzských sportbarů. Zatímco u nás vedou sázky on-line, Francouzi se chodí bavit a sázet společně," prozradil Jakub Šimůnek.

Vrcholem mostecké dostihové sezóny bude 25. srpna Velká mostecká steeplechase, kterou vloni navštívilo 3,5 tisíce platících diváků. Na výhrách v dostizích se tento den vyplatí více než milion korun, připraven bude i bohatý doprovodný program pro diváky. Sezóna skončí 20. října jubilejní 80. Cenou zimního favorita a Českomoravskou cenou.

Dostihový areál u Velebudic je otevřen ale po celou letní sezónu. K dispozici je nové dětské hřiště, in-line dráha, místa pro grilování a hřiště a fotbalgolf. Otevřeno je denně od dubna do října od 10,00 do 21,00 hodin.