e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Autoshow tradičně zahájí novou sezonu na autodromu

publikováno: 4.4.2017, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Tradiční akcí The Most Autoshow, v pořadí už pátou, zahájí v neděli 16. dubna mostecký autodrom novou sezonu. Hlavní program od 9,00 do 18,00 hodin tvoří volné jízdy s vlastním vozem po závodní dráze či taxijízdy ve speciálech řízených zkušenými piloty. Vstup ani parkovné návštěvníci neplatí. Do areálu autodromu se dostanou spodní branou, kde mohou i bez problémů odstavit svůj vůz.

The Most Autoshow #5 zve zároveň ke dni otevřených dveří. Zájemci si tak mohou detailně prohlédnout areál autodromu, jehož součástí je velký a malý závodní okruh, plochy pro výcvik bezpečné jízdy polygon či fun aréna. „Součástí jarního přivítání nové sezony bude i bohatý doprovodný program a exhibiční závod. Návštěvníci se mohou zúčastnit také stále oblíbenějšího, netradičně pojatého jednokolového závodu Louda Cup,“ láká fanoušky eventová manažerka společnosti Autodrom Most Veronika Raková.

Chybět nebudou ani VIP osobnosti ze světa motoristického sportu v čele s jezdcem Tomášem Pekařem. Mělnický závodník loni svedl tuhý boj o titul v obnoveném okruhovém seriálu Škoda Octavia Cup, nakonec skončil o pouhých šest bodů stříbrný za vítězným Maďarem Gáborem Timem. Právě ve speciálu Škoda Octavia Cup III připraveném pro letošní sezonu Pekař sveze zájemce po velkém okruhu autodromu. Se stejným vozem se utká na dráze v exhibičním závodu také s jezdci ostatních speciálů vyčleněných pro taxijízdy.

Novinkou jarního autoshow je možnost pronájmu servisního boxu pro jeden vůz na celý den. „První tři zájemci o box získají jako bezplatný bonus osobní koučink Tomáše Pekaře. Své znalosti, zkušenosti a dobře míněné rady jim předá v tiskovém středisku autodromu,“ doplnila Raková.

Další uznávanou osobností, která zpestří dubnovou neděli na autodromu, bude fotograf a komentátor motoristických závodů Martin Straka. S komentovaným promítáním svých snímků vystoupí rovněž v tiskovém středisku. Vedle momentek z okruhu se diváci mohou těšit i na další poutavé záběry z celého světa. Autor představí také svou poslední publikaci Racing'n'roll, v níž má Most jedno z největších zastoupení.

Pořadatelé zvou na den otevřených dveří celé rodiny. Zatímco otcové si mohou vyzkoušet svůj řidičský um a odvážnější maminky se svezou po dráze se zkušeným jezdcem, děti se vyřádí ve skákacím hradu. „K dispozici budou mít i dětské dopravní hřiště, chlapcům a dívkám půjčíme také kola či koloběžky a také přilby,“ upřesnila Raková.