e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V neděli odpoledne vypukne velký závod s kočárky

publikováno: 4.4.2016, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V neděli 10. dubna ve tři hodiny odpoledne odstartují po celé České republice v pořadí již páté Strolleringové závody. Co to je? Jednoduše - běh za kočárkem. Tedy, máte-li doma děťátko v kočárku, můžete si zazávodit v Mostě a Teplicích. Připraven je i doprovodný program pro celou rodinu a závody na odrážedlech pro děti, které kočárkům odrostly.

„Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. Chceme ukázat, že sportovat lze i s kočárkem,“ vysvětluje Edita Berková, zakladatelka programu Strollering®. "Zároveň pravidelné sportovní aktivity maminek probouzí u dětí od raného dětství přirozený vztah ke sportu. Děti se tak od svých rodičů učí, že sport patří ke každodennímu rytmu života," dodává. Letos poprvé se závody konají jako mezinárodní - připojilo se i sousední Polsko. Závodí se v pěti kategoriích (tatínkové, maminky a celá rodina s kočárky, děti s dětskými kočárky a děti na odrážedlech).

Most - park Šibeník

Akce začne registrací závodících od 14,00 do 14,45 hodin. Podmínkou účasti v kategoriích Maminky, Tatínkové a Rodiny je kočárek s dítětem. Závodit budou i děti, a to v kategoriích Děti na odrážedlech a Děti s kočárky pro panenky. Doprovodný program je určen i pro ty, kteří nechtějí závodit. Představí se miniškola první pomoci Českého červeného kříže, děti čekají soutěže a úkoly s Městskou policií a Týmem silniční bezpečnosti a ukázka výcviku psů. Moderování se ujme Zdeněk Lukesle, program organizuje Mateřské centrum Barborka, startovné 50 Kč/kočárek.

Teplice - Zámecká zahrada - dětské hřiště U opiček

Registrace probíhá od 14,45 do 14,50 hodin, start je v 15,00 hodin. Startovné 50 Kč za kočárek. Kromě samotných závodů se můžete těšit na vystoupení dětí z AKAS kroužků a Zajdyjádu (hry a soutěže pro děti). Pořádá Relax Teplice.

Další závody se pojedou v Ústí nad Labem a Děčíně. Přihlášky a podrobnosti získáte na webu www.zavodykocarku.cz.