e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chytré hlavy jsou tu již posedmé

publikováno: 4.4.2016, kategorie: Vzdělávání, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Sedmý ročník grantového programu Chytré hlavy pro Sever 2016 vyhlásila od 1. dubna společnost Vršanská uhelná, spojená se jménem finančníka Pavla Tykače. Základním, středním a vysokým školám na Mostecku nabízí opět šanci přihlásit projekty na vylepšení podmínek pro vzdělávání žáků a studentů. 

„Bilance šesti let existence grantového programu Chytré hlavy pro Sever je více než příznivá. Školám na Mostecku jsme rozdělili deset milionů korun, které pomohly vzniknout zhruba 30 novým specializovaným učebnám. Jsem rád, že můžeme v podpoře vzdělávání dál pokračovat,“ konstatoval generální ředitel Vršanské uhelné Vladimír Rouček.

Projekty na vybudování učeben nebo na vybavení stávajících moderními učebními pomůckami mohou školy zasílat do 29. dubna. Podrobné informace o zaměření programu, o podmínkách pro získání grantu i registrační formulář najdou na webových stránkách www.chytrehlavy.cz  a na stránkách www.vuas.cz

Letošní ročník doprovodí dobrovolná veřejná soutěž v podobě pěti grafických rébusů s mottem: Potrapte si Chytré hlavy 2016. „Použijeme je jednak v reklamní kampani grantového programu, která se tradičně objeví na billboardech a prostředcích MHD a zároveň rébusy zveřejníme na webové stránce www.chytrehlavy.cz, jejímž prostřednictvím se zájemci mohou do soutěže zapojit a posílat svá řešení. Deset vylosovaných luštitelů, kteří správně vyřeší všech pět rébusů, získá cenu,“ objasnila pravidla soutěže Liběna Novotná, vedoucí regionální komunikace Vršanské uhelné.

O podpořených projektech v každé kategorii Chytrých hlav pro Sever 2016 rozhodne vedení společnosti. Výsledky budou vyhlášeny 27. května 2016.