e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Obce a města z Ústeckého kraje bodovaly ve finále Zlatého erbu

publikováno: 4.4.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Alena Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

V rámci konference „Internet ve státní správě a samosprávě 2012“ v Hradci Králové byly slavnostně vyhlášeny výsledky celorepublikového kola soutěže Zlatý erb. Zapojilo se do ní celkem 11 krajů, včetně Ústeckého. Zástupci našeho regionu slavili úspěch hned v několik kategoriích.

14. ročník Zlatého erbu ovládly obce a města z Ústeckého kraje. Město Děčín získalo 1. místo v kategorii „Nejlepší elektronická služba“. Na 2. místě v této kategorii skončil Most, který si připsal ještě 1. místo za „Nejlepší webovou stránku města“ a obdržel také Cenu Jana Savického za nejlépe zvládnuté kriterium „Povinné informace“ v rámci soutěže Zlatý erb 2012, garantovaná Otevřenou společností, o. p. s.

Ústecký kraj měl kvalitního reprezentanta i mezi obcemi. Modlany na Teplicku se mohou radovat z 2. místa za „Nejlepší webovou stránku obce“ a také ze Zvláštní ceny ministra vnitra.
 
Nejlepší elektronická služba
1. místo: Děčín: Mobilní aplikace města Děčín – Magistrát do kapsy
2. místo: Most: Videonávody životních situací občana aneb Jak si vyřídit
3. místo: Jihlava: Výběrová řízení

Nejlepší webová stránka obce
1. místo: Lovčice, okr. Hradec Králové
2. místo: Modlany, okr. Teplice
3. místo: Praha-Velká Chuchle

Nejlepší webová stránka města
1. místo: Most
2. místo: Jihlava
3. místo: Bruntál

Cena Jana Savického
za nejlépe zvládnuté kriterium „Povinné informace“ v rámci soutěže Zlatý erb 2012, garantovaná Otevřenou společností, o. p. s.
Město Most

Zvláštní cena ministra vnitra
za nejlepší bezbariérový přístup na webové stránky při soutěži Zlatý erb
kategorie obce: Obec Modlany, okr. Teplice
kategorie města: Město Kladno

Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických médií a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech, obcích a krajích České republiky.