e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lounský blešák v sobotu i s filmem

publikováno: 4.2.2020, kategorie: Zajímavosti, autor: Tereza Konrádová

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 8. února proběhne v Lounech v restauraci Stromovka již tradiční Lounský blešák. Dvacítka prodejců nabídne drobnosti do domácnosti, oblečení, hračky, knihy a starožitnosti. V tombole můžete vyhrát zajímavé dárky a na závěr vidět inspirativní film.

Blešák potrvá od 10,00 do 16,00 hodin. Ve 12,00 bude vyhlášena dobročinná tombola s cenami od místních výrobců a pořadatelů akcí – vyhrát můžete třeba lahev zichoveckého piva, vstupenky na zahájení festivalu Jeden svět nebo překvapení z kavárny Macrolife. Na 17,00 hodin je naplánovaná projekce filmu Mý věci. Vstup na blešák i projekci je zdarma.

Již čtvrtý lounský blešák se opět ponese v přátelském sousedském duchu: „Chceme, aby Blešák nebyl jen prodejní akcí, ale hlavně příležitostí potkat kamarády a známé, dát si společně dobrý oběd, přispět na dobrou věc a třeba i přemýšlet o tom, kolik věcí k životu opravdu potřebujeme,“ sdělila za organizátory Tereza Konrádová.

Lounský blešák vznikl z iniciativy spolku Mezilidi a projektu Místa zblízka, který podporuje akční lidi v regionu. Součástí blešáku je tombola, jejíž výtěžek putuje na podporu potřebných, nejlépe taktéž z regionu. Koho podpoří výtěžek letos, se brzy dozvíte na facebookové události. Tombolu i celý blešák bude moderovat již ošlehaný moderátor, majitel hotelu Caramell Jan Vaic.

Po skončení blešáku bude následovat projekce finského filmu „Mý věci“. Hlavní hrdina Petri zjistí, že hromadění věcí ho šťastnějším nečiní. Proto se rozhodne k odvážnému experimentu – všechen svůj majetek odveze do skladiště, z něhož si každý den může vzít jen jednu jedinou věc. „Pojďme společně sledovat jeho minimalistickou cestu,“ zve diváky další z organizátorek, Káča Suchá.

Ilustrační foto: Pixabay.com.