e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Litvínově se na Valentýna pokusí oženit Casanovu

publikováno: 4.2.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jaká jiná postava než Giacomo Casanova by měla provázet návštěvníky svátkem svatého Valentýna na litvínovském zámku Valdštejnů? Jak známo, působil v Duchcově coby knihovník! Ve čtvrtek 14. února se ho tam dokonce pokusí oženit. Kromě kostýmovaných prohlídek si můžete užít i další program valentýnského odpoledne na zámku.

Program začíná ve 14,00 hodin. Vždy v celou se budou konat oživené prohlídky zámku plné kostýmů, legrace a dobrodružství Petra Stolaře a Divadla V Pytli nazvané Oženíme Casanovu. V průběhu odpoledne můžete navštívit srdeční dílničky pro děti i dospělé, valentýnský jarmáreček, výstavu svatebních šatů Svatebního salonu Delta Most a výstavu valentýnských dekorací. K dispozici vám bude valentýnský fotokoutek nebo jízdy kočárem zámeckým parkem. Zastavit se můžete na večerním vyzdobeném nádvoří s kávou a horkou čokoládou. Program potrvá až do 20,00 hodin a vstupné je pouze 30 korun.

Kromě stálých expozic nyní zámek Valdštejnů nabízí také kreslené vtipy Romana Kubce, svatební fotografie z let 1899 až 1950 a vzpomínkovou fotografickou výstavu Olga Havlová.