e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na zimní motoristický výlet zbývají poslední volná místa

publikováno: 4.1.2019, kategorie: Turistika, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Zimní Krušné hory si můžete užívat také ze sedadla svého vozu. Na mototuristickou jízdu Winter Trial zbývají poslední volná místa. Akci uspořádal premiérově mostecký autodrom, dvoučlenné posádky vozů vyrazí na trať v neděli 27. ledna. Po startu na polygonu se vydají na silnice v Krušných horách, na stanovené trase je čekají zastávky u architektonických či historických zajímavostí s návštěvou některé z nich.

Mototuristická jízda patří mezi zážitkové akce zaměřené na zdraví prospěšné či poznávací aktivity s důrazem na bezpečnost. „Mířili jsme tentokrát na skupinu našich příznivců, kteří jsou vášnivými motoristy, ale už se nepotřebují prohánět po silnicích závratnou rychlostí. Naopak je baví poznávat nová zajímavá místa, stavby či scenérie. O tom, že se nám podařilo zamýšlenou skupinu oslovit, svědčí velký zájem o registraci. Kdo se chce jízdy zúčastnit, měl by se přihlásit hned. Kapacita je omezená,“ vysvětlil obchodní manažer pro sport společnosti Autodrom Most Jakub Krafek.

Dvoučlenné posádky se mohou zaregistrovat na e-mailové adrese krafek@autodrom-most.cz, více informací o jízdě Winter Trial najdou zde. Kromě zajímavých mototuristických zážitků si odvezou i fotografie z akce, věcné ceny a upomínkové předměty.

Poznávací jízda po horských silnicích při dodržování dopravních předpisů podle připraveného itineráře odstartuje v areálu polygonu mosteckého autodromu v 9,00 hodin. Trasa měří zhruba 150 kilometrů a vede do Mostu a poté přes Klíny, Moldavu, Krupku, Chabařovice a Bílinu zpět do Mostu a na polygon. Ihned po startu ještě před opuštěním areálu polygonu si zájemci mohou vyzkoušet na malém závodním okruhu na polygonu pár ostrých kol.