e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Tři krále proletí Kláštercem světelná kometa

publikováno: 4.1.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Již šestým rokem se v Klášterci nad Ohří na svátek Tří králů v neděli 6. ledna díky studentům proletí obří kometa. Zapojete se a vytvořte kometě pořádně dlouhý živý chvost! Sraz je v 18,00 hodin u nákupního střediska Centrum. Letošní podtitul akce je kometa Veleandělská a doprovodí ji andělé.

Kometu tvoří lehká světelná konstrukce, kterou nesou studenti gymnázia, široká veřejnost pak tvoří chvost se světýlky či lampiony. Živý chvost dosahuje délky až kolem 200 metrů. Letošní kometa je Veleandělská, obohatí ji množství andělů, ke kometě se přidají i děti z mateřinek, které se studentkami z gymnázia připravily vystoupení ke skladbě Tisíc andělů od skupiny Čechomor. „Andělský doprovod bude čítat dvacet velkých andělů a padesát malých pětiletých andílků. Budou nepřehlédnutelní,“ říká Miloslava Koubová, která stála u zrodu této akce. V průvodu nebudou chybět ani Tři králové. 

Sraz účastníků je 6. ledna v 18,00 hodin u nákupního střediska Centrum, odkud půjde průvod ulicemi Polní, Lípová, Družstevní, Okružní, Olšová, Školní, Budovatelská, Sadová a Chomutovská až do kostela Nejsvětější Trojice. V kostele se pak odehraje tříkrálová divadelní hra. 

Klášterecká kometa má díky své délce za sebou již i zápis do České knihy rekordů, každoročně se jí účastní několik stovek lidí. Jedná se o společnou akci města, gymnázia a střední odborné školy, zámku, farnosti a firmy MK Mont Illuminations. 

V neděli 6. ledna se uskuteční i Tříkrálová sbírka Charity Kadaň, tříkráloví koledníci projdou městem, budou roznášet požehnání do našich domovů. Do jejich kasiček budete moci přispět finančním darem a tím podpořit lidi v nouzi nebo bez domova.

Foto: Město Klášterec nad Ohří.