e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ve středu vyrazí do ulic klášterecká kometa

publikováno: 4.1.2016, kategorie: Pro děti, autor: Miloslava Koubová

Sdílet: facebook twitter google+

Klášterečtí si možná pamatují, že v minulých dvou letech na svátek Tří králů nesli místní gymnazisté městem dlouhou světelnou kometu, kterou vyrobila firma MK Mont Illuminations. Letos se možná zapíše do knihy rekordů, připojit se můžete ve středu 6. ledna.

Kometě v minulosti poeticky vytvářely chvost malé děti pomocí svítících baterek, čelovek nebo lampiónů. V roce 2016 chtějí pořadatelé nechat kláštereckou kometu zapsat do České knihy rekordů jako nejdelší v ČR. Připravují proto pro děti z mateřských škol malé loutkové představení, které jim má tradici svátku Tří králů přiblížit. Doufají, že se ke světelné pouti městem připojí nejen tyto děti, ale i další nadšenci, a že město proslaví nevšední podívanou.

Klášterecká kometa 2016 vyrazí na cestu 6. ledna v 18,00 hodin od střediska Centrum. Před gymnáziem budou délku naší vánoční hvězdy měřit komisaři z agentury Dobrý den. Poté průvod dojde až do kostela Nejsvětější Trojice, kde bude připraven krátký program. Na celé akci se podílí nejen Gymnázium a SOŠ Klášterec n. O., ale také Město Klášterec nad Ohří a zdejší římskokatolická farnost.