e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zooparkem prošlo vloni 220 tisíc návštěvníků

publikováno: 4.1.2013, kategorie: Vzdělávání, autor: Martina Pelcová

Sdílet: facebook twitter google+

V roce 2012 navštívilo Podkrušnohorský zoopark Chomutov celkem 220 841 návštěvníků. Nejúspěšnějším měsícem byl srpen, kdy zoopark navštívilo 40 455 lidí a červenec s 36 187 návštěvníky. Nejvyšší denní návštěvnost byla v sobotu 28. dubna, kdy prošlo branou zooparku celkem 3 222 lidí. Zoopark už chystá na letošek novinky, kterými chce přilákat další návštěvníky.

Atraktivním lákadlem pro návštěvníky byla narozená mláďata, komentované krmení zvířat nebo tradiční a  programové akce pořádané v průběhu celého roku. Nejnavštěvovanější je každoročně oslava Dne Země a Dne dětí, oblíbené jsou i akce připomínající tradice jako Masopust, Adventní neděle nebo Pálení čarodějnic. K nejúspěšnějším novinkám patřila v uplynulém roce podvečerní akce s halloweenskou tématikou nazvaná Strašidelná zoo či Den stromů.

„Rekord v návštěvnosti  z roku 2007 překonán nebyl, přesto se jednalo o úspěšný rok. Návštěvnost zooparku sledujeme již řadu let a s dílčími výkyvy  atraktivita zooparku pro návštěvníky stoupá, pro příklad v roce 2000  přišlo do zooparku 161 906 návštěvníků. V roce 2013 představíme návštěvníkům nové expozice a řadu zajímavých akcí,“ uvedla ředitelka zooparku Iveta Rabasová.