e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zoopark prodlouží věrným návštěvníkům platnost ročních vstupenek

publikováno: 3.12.2020, kategorie: Turistika, autor: Helena Hubáčková

Sdílet: facebook twitter google+

Jako by se areál otevíral úplně poprvé. Tak mnozí zaměstnanci chomutovského zooparku vyhlíželi 3. prosinec. Po takřka dvou měsících se dnes opět otevřely brány a život v areálu se vrací do běžného režimu.

Bylo to dlouhých osm týdnů bez návštěvníků. Zavřené brány, vypnuté pokladny, opuštěné krámky se suvenýry. „Už se nemůžeme dočkat, až zase otevřeme,“ říká s viditelnou úlevou ředitelka zooparku Věra Fryčová. „Jsme zařízení pro lidi a když k nám nemohou, jde z toho na člověka smutek.“

Zoopark otevírá v době zimního režimu, takže otevřeno bude od 9 do 16 hodin. Platí také zimní vstupné, tedy 60 Kč za dospělého a 40 Kč za dítě. Stánky s občerstvením už otevřené nebudou, ale zooshop se suvenýry ano.

Dobrou zprávu má zoopark pro držitele permanentních vstupenek. Stejně jako na jaře jim podzimní uzavření areálu vynahradí tím, že platnost permanentek prodlouží o dva měsíce. „Nebylo o čem přemýšlet. Lidé si zaplatili za možnost navštívit areál kdykoli během roku a tu bohužel neměli. I když to nebylo naše rozhodnutí zavřít, nemohou na to doplatit naši nejvěrnější návštěvníci,“ potvrzuje své rozhodnutí ředitelka. „Když přijdou na pokladnu, automaticky jim vstupenky prodloužíme.“

Zoologické zahrady mohou otevřít stejně jako jiné provozy díky uvolnění protiepidemických opatření ve čtvrtek 3. prosince. Podle nařízení vlády mohou sice využít maximálně čtvrtinu kapacity z maximálního počtu návštěvníků v jeden čas, ale v případě zooparku jsou to tisíce lidí. „Přestože vnímáme, jak se k nám lidé těší, v zimě bývá vždy návštěvnost o poznání nižší, tudíž s tím nebudeme mít problém,“ dodává Věra Fryčová.