e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vánoční Speciál: Chomutovské Vánoce nabídnou trhy, sáňkování i kapří hrátky

publikováno: 3.12.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Vánoční trh na náměstí 1. máje bude otevřen až do Štědrého dne a na každý den je připraven v rámci Chomutovských Vánoc program. Děti si budou moci přímo na náměstí zasáňkovat, Mikuláš bude nadělovat ve věži, ochutnáte kapří hody a na Štědrý den dorazí Ježíšek.

Chomutovské Vánoce odstartovaly první adventní neděli a v průběhu celého Adventu včetně Štědrého dne bude na náměstí otevřen trh se stánky. Trh bude provázet každé odpoledne program ve vánočním stanu v dolní části náměstí.

Mezi nejzajímavější akce budou patřit třetí adventní víkend Andělské Vánoce - v neděli 15. prosince od 14,00 hodin vánoční program na multimediálním kamionu pro celou rodinu. 

Ani letos nebude chybět kopec na sáňkování, který se otevře 17. prosince. Sáňkovat se bude až do 21. prosince vždy od 10,00 do 18,00 hodin.

O posledním adventním víkendu 21. a 22. prosince se v parku u radnice koná Vánoční kapříkování, které nabídne kromě kapří kuchyně také zábavu pro děti - chytání kapříků, kapří školu, rybí piškvorky, pohádku, kapří kvíz.

Vrcholem vánočního programu bude 24. prosince živý betlém a vánoční trh od 11,00 do 15,00 hodin. Na Štědrý den o půlnoci si můžete v kostele svatého Ignáce vyslechnout Českou mši vánoční J. J. Ryby v podání Komorního orchestru Chomutov a pěveckého sboru Hlahol.

Kromě toho můžete navštívit v Chomutově i celou řadu koncertů. Každou adventní neděli se konají například v kostele svatého Ignáce, o sobotách pak v kostele svaté Kateřiny. Vyhledat si je můžete prostřednictvím Kalendáře akcí.

Foto: Město Chomutov.