e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Medový týden v muzeu v Žatci

publikováno: 3.12.2015, kategorie: Výstavy, autor: Jitka Krouzová

Sdílet: facebook twitter google+

Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve do své hlavní budovy muzea na Medový týden, který se uskuteční od 8. prosince do 13. prosince v rámci výstavy Medové Vánoce aneb Za tajemstvím života včel. Celý týden je připraven pestrý program, sladké občerstvení i prodej včelích produktů.

Po celý týden je připraven prodej medu, medoviny, svíček, čajů, včelích produktů, čokoládových pralinek a potřeb pro včelaře. Zároveň je připravena miniochutnávka nabízených medovin, prodej perníčků a prohlídka výstavy Medové Vánoce. Občerstvit se můžete horkou čokoládou, kávou či čajem. 

Kromě tohoto obohatí muzeum program o další aktivity. Od úterý 8. prosince do čtvrtka 10. prosince se budou zdobit perníčky. Čtvrtek a pátek 11. prosince bude patřit výrobě svíček ze včelího vosku. V pátek vyhlásíme vítěze soutěže O nejchutnější med, pobavíte se ve Včelařské školičce a dozvíte se hodně o životě včel. Školička bude pro zájemce otevřena ještě v sobotu od 13,00 do 17,00 hodin. Pro nejmenší děti jsou přichystané omalovánky a puzzle.  V neděli 13. prosince Medový týden zakončí prodej čokoládových pralinek. 

Otevřeno bude denně od 9,00 do 17,00 hodin, o víkendu od 13,00 do 17,00 hodin. Vstupné pro jednotlivce: základní 30 Kč, snížené 20 Kč, rodinné 60 Kč. O výstavě se můžete dočíst v tomto článku