e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dřevěné plastiky v teplickém muzeu

publikováno: 3.12.2014, kategorie: Výstavy, autor: Vlasta Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

Regionální muzeum v Teplicích zve ve čtvrtek 4. prosince v 17,00 hodin na vernisáž výstavy dřevěných plastik Vjačeslava Antoše. Potrvá do 11. ledna 2015 ve III. výstavní místnosti teplického zámku.

Vjačeslav Antoš (1968) se nejprve zabýval restaurováním historického nábytku a svůj volný čas věnoval tvůrčí práci. Vysokoškolské vzdělání doplnil studiem dějin umění na Rudolfínské akademii v Praze. 

Působí jako restaurátor, tvůrce historických interiérů a také jako výrobce moderního dřevěného nábytku. V roce 2000 založil se svým kolegou umělecký ateliér zakázkového truhlářství "af-truhlarstvi.cz". Ukázky historických interiéru můžete spatřit v teplických lázních - pokoj Ludwiga van Beethovena a císařské apartmá Franze Josepha. Jako výrobce moderního dřevěného nábytku působí se svým kolegou i v ostatních městech České republiky.    

Ve svém volném čase se věnuje především tvorbě dřevěných plastik a abstraktních obrazů. Spousta jeho tvorby je již v soukromých sbírkách. 

Cílem výstavy je, aby si každý z návštěvníků zachytil v uměleckém díle určitý pocit nebo myšlenku, které ukáže krásu a tajemství dřeva. Dřevo nás doprovází po celý život již od pravěku a tato výstava by měla umožnit návštěvníkům načerpat energii od každodenního stereotypního života a moderních technologií. Dřevěné plastiky jsou obohaceny abstraktními malbami, které se dají pojmout jako hra barev. Obrazy doprovází výstavu stejně jako hudba, která vzájemně naladí dobrou atmosféru.