e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kapely mohou stále posílat své klipy do soutěže

publikováno: 3.11.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Magdaléna Jenčíková

Sdílet: facebook twitter google+

Ještě zhruba dva týdny mají kapely na to, aby přihlásily své klipy do letošního festivalu FESTKLIP. Festival je zaměřen na podporu regionálních hudebních uskupení a letos je to jeho už pátý ročník.

Pokud má kapela videoklip a je tzv. amatérská, tedy není organizována v žádném profesním svazu, může přihlásit svůj klip a zjistit, jak obstojí mezi ostatními. Hudební styl přitom nehraje roli. Hodnotí se především nápad a způsob zpracování klipu. Ten je hodnocen ze dvou stran.

„Vyjadřuje se k němu odborná porota složená z lidí, kteří mají blízko k hudbě a hudebním klipům, ale hlasuje i veřejnost a to přes internetové hlasování na webových stránkách www.festklip.cz. Tam si stačí klip pustit a tomu nejoblíbenějšímu dát hlas, přičemž hlasovat lze pouze jednou," vysvětluje za organizátory festivalu Iva Blažková.

FESTKLIP letos vyhodnotí ty nejlepší klipy už pátým rokem. Za dobu působení se festival značně rozrostl. Z původní akce pro okres Most je to už záležitost celé republiky a také Slovenska.

„Zhruba před dvěma lety se začaly hlásit kapely nejenom z okolí Mostu, kde festival vznikl, ale také z dalších míst po celé republice. A dokonce jsme měli třikrát soutěžící i ze Slovenska. A je tomu tak i letos," dodává za organizační tým společnosti MISTRAL TV produkce Pavel Fekete.

Do letošního hlasování je zatím přihlášeno 15 klipů. Přihlašování a hlasování veřejnosti ale stále trvá. Výsledky letošního ročníku, který i tentokrát vznikl za podpory Ústeckého kraje a Města Most, budou známy 14. listopadu, kdy se uskuteční slavnostní vyhlášení v mosteckém hudebním klubu Metro Music Club v KD Meduza.