e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Oslava jablečné úrody na zámku Krásný Dvůr

publikováno: 3.10.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Šárka Kovaříková

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 7. října se na Krásném Dvoře na Podbořansku uskuteční již tradiční Jablečný den. Sedmý ročník slavnosti úrody nabídne návštěvníkům jarmark, hudební a divadelní vystoupení, klasické i dětské prohlídky zámku, soutěže o nejlepší jablečný produkt a nejkrásnější rukodělný výrobek s jablečnou tématikou či projížďky bryčkou a kočárem po zámeckém parku. Celým programem provede Jana Epikaridis.

Na jarmarku si návštěvníci budou moci koupit různé řemeslné výrobky, drobnosti s podzimní a jablečnou tématikou či nejrůznější dobroty - palačinky, koláče a buchty nejen s jablečnou náplní. Jarmark bude obohacen i o výrobky z nedalekého Saska, neboť Jablečný den je tento rok součástí festivalu regionů Podbořansko a Wolkenstein.

O hudební vystoupení se na zámeckém nádvoří postarají kapely Devítka a Jarda Pertlíček a přátelé, písničkáři Karel Končír a Karel Malcovský a žáci ZUŠ Podbořany, ZUŠ Žatec a ZŠ Krásný Dvůr.

Na divadelní představení se děti mohou těšit již tradičně v zámecké zahradě. Zahraje Divadlo 100 opic, Dřevěné divadlo Honzy Hrubce a Divadlo Jitřenka. V zahradě budou také umístěny historické atrakce přístupné pro děti zdarma.

V zámku budou probíhat obvyklé prohlídky zámeckého interiéru, a to každou celou hodinu od 10,00 do 15,00 hodin. Vždy v půl budou dětské prohlídky Po zámku s chůvou Jana Rudolfa Černína. Děti se během prohlídky dozví, jak se na zámku žilo před dvěma sty lety. Novogotický templ v zámeckém parku bude pro veřejnost otevřený od 10,00 do 16,00 hodin. Bude možné navštívit jeho interiér a v případě příznivého počasí i vyhlídku.

Soutěží o nejlepší jablečný produkt a o nejkrásnější rukodělný výrobek se může zúčastnit každý návštěvník. Podmínkou je donést rukodělný výrobek nebo jablečný produkt do 9,30 hodin do galerie Garage v levém jihozápadním rohu nádvoří a zaregistrovat jej. Soutěže bude hodnotit odborná porota.

Po celý den bude možné také vyrazit do zámeckého parku na projížďku bryčkou či kočárem. Součástí programu bude již tradičně koňská show v podání Koňského dvorce Chmelištná a vystoupení sokolníka Pavla. Pro děti bude připravena také oblíbená stromová lanovka. Vstupné na akci je 70 Kč, děti od 6 do 15 let 30 Kč.

Můžete také využít zájezdu Destinační agentury Dolní Poohří, která vypravuje v sobotu autobus z Loun. Odjezd je v 9,30 hodin a součástí programu je nejen Jablečný den, ale též návwštěva vitrážnické dílny v Lubenci. Přihlášky na tel. 731086714 nebo e-mailu info@donipoohri.eu. Jízdenka stojí 100 Kč.