e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Skvělá komedie Hrdý Budžes opět na žateckém jevišti

publikováno: 3.10.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Bára Hrzánová se s rolí, za níž získala Cenu Thálie, opět vrací na prkna Městského divadla v Žatci. Ve čtvrtek 6. října uvádí divadlo reprízu dramatizace úspěšné stejnojmenné prózy spisovatelky Ireny Douskové o žákyni druhé třídy základní devítileté školy Helence Součkové.

Ta nás zkoumavým i naivním pohledem osmiletého dítěte sugestivně provede  tragikomickými roky „husákovské“ normalizace, tak jak se na počátku 70. let promítala do světa dětí i dospělých. Na pozadí prostředí školy a divadla v jednom „nejmenovaném“ okresním městě se odvíjí sled komických příhod, trapných zážitků, drobných i větších neštěstí, které malá Helenka nejen prožívá, ale zároveň je s bezprostředností svému věku vlastní - hodnotí a komentuje.

Za  roli Helenky získala Barbora Hrzánová cenu Thálie za mimořádný ženský jevištní výkon. V dalších rolích se představí herci Divadla A. Dvořáka z Příbrami. V roli ženy zahraje Jarmila Vlčková a roli muže pak Libor Jeník. Začátek je naplánován na 19,00 hodin. Lístky jsou již v předprodeji na pokladně žateckého divadla.