e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Cenu Jirky dostal Jiří Černer, vedoucí mladých turistů

publikováno: 3.10.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Ocenění za zásluhy vykonané pro obyvatele města Jirkova převzal z ruky Petry Černocké na Hornické pouti před zaplněným náměstím Jiří Černer. Poprvé byl od roku 2007 oceněn mladý muž a celkem již třetí jména Jiří.

Jednatřicetiletý Černer je členem Klubu českých turistů a zároveň od roku 1998 byl instruktorem turistického oddílu mládeže TOM Stopaři 1918, dnes je již jeho vedoucím. „Klub českých turistů má většinu členů již v důchodovém věku a proto velice oceňuji práci takto mladého člověka, práci prospěšnou pro děti a město Jirkov,“ vysvětluje místostarostka Dana Jurštaková výjimečnost oceněného.

V jeho oddíle, který vede zadarmo, ve svém volném čase, převažují děti z jirkovských škol. Vede je k lásce k přírodě, k samostatnosti, vzájemnému respektování se, správnému chování v přírodě, péči o zvěř a rostliny, učí je různým praktickým dovednostem a znalostem důležitým pro bezpečný pobyt v přírodě. Pravidelně se svými svěřenci vyjíždí na zimní i letní tábory, noční výsadky a víkendové pobyty.