e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pozvání do jazzového klubu: Yvonne Sanchez a Pedro Tagliani

publikováno: 3.10.2013, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: JP

Sdílet: facebook twitter google+

Jazzová zpěvačka Yvonne Sánchez je dle kritiků dáma z hlasem, po kterém v žilách tuhne krev. Vyzkoušet to můžete v sobotu 5. října v jazzovém klubu v Teplicích v prostorách zámku. Večer tam vystoupí s brazilským muzikantem Pedro Taglianim.

Své třetí album Songs About Love natočila přední dáma české jazzové scény Yvonne Sanchez ve spolupráci s brazilským kytaristou Pedrem Taglianim. V komorním provedení písní vyniká výjimečný, dráždivě zastřený a výrazově bohatý hlas vokalistky kubánsko-polského původu. Latinské hudební kořeny a záliba v jazzových standardech daly vzniknout originání úpravě písní jako As Time Goes By, The Look of Love, Night and Day nebo Cry Me a River.

Pedro Tagliani, žijící v Mnichově, je všestranný muzikant a skladatel. Své originální pojetí hry na klasickou kytaru uplatňuje v mnoha projektech i ve spolupráci s řadou mezinárodně uznávaných muzikantů. Autorsky se podílel i na předchozím albu zpěvačky My Garden (Warner Music), které bylo nominováno na cenu Anděl v kategorii Album roku. Yvonne Sanchez byla, za své debutové album Invitation, nominována na zpěvačku roku v kategorii Jazz & Blues. Úspěšná spolupráce tohoto jedinečného dua vyústí i v tomto roce sérií koncertů po Evropě.