e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zvěřinový gurmánský večer na Benediktu

publikováno: 3.10.2011, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Lákají vás gurmánské zážitky a nechce se vám jezdit za nimi do vyhlášených restaurací v hlavním městě? Pozvěte své přátelé na zvěřinový gurmánský večer, který v pátek 7. října pořádá mostecký restaurant s bowlingem Benedikt. Pětichodové podzimní menu, jehož hlavním tématem je zvěřina, bude doplněno o francouzská vína.

Zvěřinový gurmánský večer pořádá restaurace Benedikt již podruhé a tak se z něj stává podzimní tradice. Šéfkuchař Jan Svoboda pro vás tentokrát připravuje jako předkrm jelení ragú a pikantní gulášek s pečivem. Hlavním chodem budou jelení medailonky se šípkovou omáčkou a pečínka se švestkovou omáčkou, vše podávané s přílohou a variací zeleniny. Na závěr si pochutnáte na řezu s plody lesního ovoce, přelitém želatinou a vanilkovou šlehačkou. Vše vhodně doplní víno. "Na výběr budou francouzská vína - dvě červená a dvě bílá z oblasti Languedoc a Alsasko," informoval nás šéfkuchař Jan Svoboda.
Na večeři je třeba se předem objednat na telefonu 476 000 055 nebo prostřednictvím www.benediktmost.cz. Cena uvedeného menu s vínem pro šest osob je 2 490 Kč.
Nejde ale rozhodně o poslední gurmánský zážitek, který vás ještě letos na Benediktu čeká - už v listopadu si budete moci pochutnat na Svatomartinské huse. "Na únor připravujeme speciální valentýnské menu, v dubnu budou druhým rokem Mostecké dny vína. Novou jarní akcí se stanou březnové Rybí hody," doplnil informace Jan Mrvík.

P.R.