e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Projděte se v okolí Božího Daru a vyhrajte

publikováno: 3.9.2009, kategorie: Sport, autor: Renata Malíková

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 5. září bude na Božím Daru Nordic Walking Maratón. Závodu v severské chůzi s holemi se může zúčastnit každý, kdo se bude chtít projít po Krušných horách a ještě vyhrát atraktivní ceny jako například výrobky Whirlpool. Je připravené občerstvení zdarma.

Pro účastníky chystáme celkem tři zajímavé okruhy. Kilometrový je pro ty nejmenší a vede okolo obce Boží Dar. Připravená je i pětikilometrová a patnáctikilometrová trasa. Obě vedou okolím Božího Daru, zajímavými scenériemi Krušných hor, převážně po lesních cestách. Nejdelší okruh povede přes hranice se sousedním Německem. Akce se může zúčastnit opravdu každý, od dětí až po nejstarší generaci, bez ohledu na fyzickou kondici,“ říká pořadatelka Ivana Dobišová.

Karlův krok začne v sobotu 5. září v 7,30 hodin Božídarském náměstí, kdy je možné se přihlásit. Hromadný start bude v 10,00 hodin. Účastníci, kteří nevlastní speciální hole na Nordic Walking si je mohou zdarma zapůjčit a následně v případě zájmu za zvýhodněných podmínek odkoupit. K dispozici budou u stánku značky GABEL a LEKI i s odbornou instruktáží zkušeného instruktora.

Vyhlášení vítězů proběhne po skončení závodu. Na vítěze čekají hodnotné věcné ceny. Ty bude předávat známý lékař Roman Šmucler. „Startovní čísla jsou slosovatelná, připravili jsme opět oblíbenou tombolu se spoustou zajímavých cen. Připravené máme mikrovlnné trouby Whirlpool, oblečení a outdoorové výrobky Husky, hračky pro nejmenší, hole Nordic Waliing LEKI pro ty starší a mnoho a mnoho dalších cen,“ láká Dobišová. ¨

Startovné je 100 Kč a pro vyznavače Nordic Walking ze sousedního Německa 4 €. Pro každého registrovaného účastníka bude připraven pitný režim a poukázka na specialitku, horské chaty KALAHARI - palačinku.

Součástí závodu bude doprovodný program. Předstartovní nervozitu pomůže závodníkům odbourat čestný a známý obyvatel Božího Daru Lukáš Bauer. V plánu je jeho autogramiáda. „Letos jsme připravili ještě jeden bonus. K dispozici bude bezplatná poradna zdravého životního stylu takzvaná Floraporadna. V ní odborníci zájemcům změří rizikové faktory srdečně-cévních onemocnění a na základě naměřených hodnot individuálně poradí s úpravou jídelníčku. Pokud neznáte svou hladinu cholesterolu, krevní tlak nebo procento tuku v těle, budete to moci napravit,“ vysvětluje Dobišová.

Propozice k soutěži jsou na webu asociace www.czech-nordicwalking.com.