e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 5. až 7. srpna

publikováno: 3.8.2011, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Zajímavé programy jsme tentokrát našli na Kamencovém jezeře v Chomutově, na koupališti v Liběšicích nebo hradě Křivoklát. Noční dobrodružství vás čeká při výletu na zámek Jezeří.

Krušnohorský maratón
Do Krušných hor přes důl zní podtitul závodu horských kol, který se jede v sobotu 6. srpna z Litvínova. Start je v 10,00 hodin z náměstí Míru. Závodníky Krušnohorského MTB Qwert maratónu čekají dvě trasy – 80kilometrová má převýšení 2500 metrů a kratší na 50 km převýšení 1400 metrů. Pojede se celkem o dvě stě tisíc korun. Přihlášky na www.qwertmaraton.cz.

Kamenčák 2011
Kamencové jezero v Chomutově hostí v sobotu 6. srpna letní hudební festival, jehož hlavní hvězdou bude skupina Nightwork, která vystoupí v půl desáté večer. Program však začíná už v půl druhé odpoledne, kdy vystoupí domácí Jindra Kejak, v 15,00 hodin to bude X-Left to die, dále Miro Šmajda, Jananas, a od 20,00 hodin Dub.O.Net. Vstup 200 Kč. Od 9,30 do 17,00 hodin se současně koná na Kamencovém jezeře Letní Škoda Park, kde je připraven dětský program, testovací jízdy, vystoupí Anna K, Electricboogie a Beatbox Show.

Noční prohlídka
Zámek Jezeří na Litvínovsku zve v pátek 5. a v sobotu 6. srpna večer na zajímavou noční prohlídku. Tentokrát nečekejte prohlídku zámku s výkladem nebo oživlá strašidla. Zámkem budete procházet sami pouze za svitu baterky (baterku s sebou). Prohlídky začínají v 21,30 a končí v jedenáct v noci.

Silák roku
Na koupališti v Klůčku v Liběšicích se o víkendu uskuteční soutěž pro milovníky silných svalů. Soutěže začínají v sobotu v 11,00 hodin, mezi disciplínami nebude chybět benchpress, převracení pneumatiky, zvedání sudu piva a další. Kromě toho vystoupí rocková kapela Barbucha a uvidíte několik exhibičních vystoupení. Soutěže končí v 16,00 hodin.

Křivořezání
Na hradě Křivoklát na Rakovnicku v sobotu vyvrcholí 16. ročník řezbářského sympozia, letos věnovaného Starým pověstem českým. Na 6. srpna je proto připraven v areálu hradu velký program, který začíná v 10,00 hodin. V průběhu dne uvidíte a uslyšíte flašinetáře, sokolníka, skupinu Švejband, pohádky divadelního souboru Vysmáto. Ve 20,00 hodin vystoupí Bratři Ebenové a program zakončí v deset hodin ohňostroj. Na akci je vypraven zvláštní parní vlak, který vyjíždí v 9,06 hodin z nádraží Bráník a pokračuje z Křivoklátu přes Rakovník do Lužné, kde je železniční muzeum.

Severočeské farmářské trhy
V sobotu 6. srpna se na mosteckém hipodromu konají další farmářské trhy. Nakoupit si můžete regionální potraviny. Trhy se konají od 8,00 do 12,00 hodin a zajištěna je kyvadlová autobusová doprava z centra Mostu. Od 8,30 hodin je připraven doprovodný program, v němž vystoupí Docela velké divadlo Litvínov.

Koncerty
V rámci Letních tónů Duchcově vystoupí 6. srpna v Knížecí zahradě zámku Duchcov skupina Spirituál Kvintet. Koncert začíná v 19,00 hodin a vstupné je 50 Kč.
Na zámku Červený Hrádek u Jirkova vystoupí 6. srpna od 19,00 hodin Jan Škrdlík s programem nazvaným Radosti a strasti zámků. V koncertu uznávaného violoncellisty uslyšíte dvorské tance J. S. Bacha, Meditaci na bitvu u Slavkova s multimediálním doprovodem a Pohádku v zámecké zahradě Clada Debussyho.
V sobotu 6. srpna zahraje na náměstí Svobody v Žatci country kapela Crazyband. V rámci Žateckého kulturního léta bude hrát od 17,00 do 21,00 hodin.

Výstavy
Ve čtvrtek 4. srpna v 16,00 hodin bude v atriu SKKS v Chomutově zahájena výstava dřevěných soch a obrazů, které vznikly během sochařského sympozia v Boleboři.
V pondělí se pak v galerii Lurago v Chomutově otevře výstava dřevvěných skulptur německé výtvarnice Kerstin Vicent. Vernisáž začíná v 17,00 hodin.

Pohádky pro děti
Loutkové představení v podání pouličního divadla Cirkus Žebřík proběhne v Kludského zahradě v Jirkově 7. srpna od 14,00 hodin. Pohádka nese název Loutky, které nikde nechtějí.