e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 5. až 7. července

publikováno: 3.7.2019, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První červencový víkend můžete prožít jako na zámku – na slavnostech v Krásném Dvoře, v divadle na Novém Hradě, na modní přehlídce v Duchcově nebo na koncertě v Klášterci nad Ohří. Přidáme i poutě, indiánské války, kino i muziku.

Vinařická pouť
Ve Vinařicích u Loun se o víkendu koná pouť, která začíná již ve čtvrtek 4. července dětským odpolednem (15,30 hodin) na hřišti u sokolovny. V pátek začíná ve 20,00 hodin taneční zábava v sokolovně s kapelou Taurus. V sobotu 6. července se koná na sále od 14,00 hodin pouťové posezení se Zichoveckými heligonkáři, pro děti jsou připraveny zábavné atrakce. V neděli se od 14,00 hodin koná mše svatá v kostele sv. Jiljí.

Triatlon na Nechranicích
Na Nechranické přehradě se bude o víkendu sportovat. Koná se tam Hopman Triatlon. Start je ve 12,00 hodin v sobotu 6. července v autokempu U Hráze. V hlavním závodu čeká sportovce plavání na 1,5 km, cyklistika na 40 Kč a běh 10 km. V programu ale také sprint triatlon na trati na poloviční trati a dětský triatlon, ten startuje již v 11,00 hodin.

Levandulový týden
Od čtvrtka 4. do soboty 7. července je Levandulová zahrada v Klapém pod hradem Házmburk na Litoměřicku otevřena každý den. Levandule je v plném květu a vy si můžete domů odnést  čerstvý svazek levandule a v prodeji bude vše levandulové - domácí dobroty na téma levandule, nápoje, pečivo, koláče, také čerstvá mýdla, dekorace. V sobotu 6. července jsou navíc návštěvníci očekáváni v klobouku. Kloboukový den vyvrcholí ve 14,00 hodin přehlídkou a focením všech účastníků. Zahrada je otevřena od 10,00 do 16,00 hodin.

Klášterecké hudební prameny
O víkendu v Klášterci nad Ohří vrcholí jubilejní, patnáctý ročník festivalu Klášterecké hudební prameny, za nímž stojí houslista a umělecký ředitel Jaroslav Svěcený. V pátek se můžete těšit na Cigánské Diabli, v sobotu na tango a v neděli závěrečný koncert s rockovou legendou Michalem Pavlíčkem. Podrobný program festivalu v článku.  

Indiánské války
Bitva u malé padající vody, která se odehrála snad kdesi na americkém severozápadě v polovině 19. století, bude v sobotu 6. července svedena v Březně na Chomutovsku. Hlavními aktéry budou domorodí indiáni a vojáci kavalerie generála Custera, které si opět zahraje Václav Vydra. Pestrý program s bitvami, vojenským ležením a teepee indiánů začíná v 10,00 hodin a potrvá až do desáté večer. Vstupné je 50 korun, děti do výšky luku zdarma. 

Nový prohlídkový okruh
Postupně opravovaný zámek Stekník na Žatecku otevře o prázdninách nový prohlídkový okruh. Poprvé do něj návštěvníci nahlédnou už během svátečních dnů 5. a 6. července. Původně plánované kostýmované prohlídky byly zrušeny. Co uvidíte na prohlídkách se dozvíte v Magazínu.

Pouť Petra a Pavla
Ve Skupicích u Postoloprt se o víkendu koná pouť. Zábava vypukne v sobotu 6. července ve 13,00 hodin na hřišti. Připraven je dětský den se zábavou a pěnou od hasičů, vystoupí imitátor Václav Faltus a zpěvák Honza Čessny Cesnek. Od osmi začíná taneční zábava pod širým nebem s kapelou Golf, kterou uzavře ohňová show a ohňostroj.

Divadlo na zámku
Na Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku se opět vrací ústecké Činoherní studio. V rámci letních divadelních představení na zámku odehraje v sobotu 6.července Shakespearovu hru Sen noci svatojánské. Začátek ve 20,00 hodin, vstupné 100 Kč.

Farmářské trhy
V sobotu 6. července budou na Mírovém náměstí v Lounech farmářské trhy. Přijďte si nakoupit čerstvé potraviny od lokálních producentů a výrobců. Otevřeno od 8,00 do 12,00 hodin.

Františkánské léto
Do zahrad Františkánského kláštera v Kadani se vrací hudba a divadlo. Tuto neděli 7. července můžete přijít od 14,00 hodin na koncert skupiny Motovidlo a od 16,00 hodin na představení pro děti Docela velkého divadla Litvínov Dlouhý, široký a bystrozraký. Vstupné na koncert je 50 Kč, na pohádku 70 Kč, v prvním případě platí dospělí, v druhém děti.

Umělecké sympozium
V neděli 7. července končí na Horním Hradě u Stráže nad Ohří všeobecně umělecké sympozium. V průběhu týdne můžete sledovat řadu umělců při tvorbě a rovnou si nějaké to dílo rezervovat. Více informací v článku Na Horním Hradě budou týden tvořit umělci.  

Hurá do letňáku
O víkendech promítají letní kina, zamířit můžete do Žatce nebo na koupaliště do Litvínova na Koldomu a do Duchcova a do letního areálu Kyselka v Bílině. Program kin hledejte v Kalendáři akcí.  

Historie módy
Na zámku v Duchcově se během svátečních dní 5. a 6. července budou konat netradiční prohlídky s průvodci v dobových kostýmech. Návštěvníkům bude kromě historie zámku představena i historie odívání, a to přímo na živých modelech. Prohlídky se konají od 10,00 do 17,00 hodin, vstupné: dospělí 120 Kč, snížení 80 Kč, rodinné 310 Kč.

Bonsaje a ptáci
Až do neděle 7. července si můžete na zámku Libochovice prohlédnout výstavu bonsají a ve skleníku také výstavu exotického ptactva. Obě výstavy jsou otevřené od 9,00 do 17,00 hodin.

Pecká Motopecka
V sobotu 6. července se koupaliště ve Vysoké Peci na Chomutovsku stane dějištkem dalšího ročníku festivalu Pecká Motopecka. Hrát budou třeba Toxic People, Roxor, Hibernatus, Abdera a další. Vstupné je 150 korun, na motorce polovic. Začátek v 17,00 hodin.

Léto v pevnosti
V sobotu 6. července budete moci navštívit terezínská muzea zcela zdarma. Poznáte život v 18. století, stará řemesla a plachetnici La Grace na Kavalíru 2. Volně přístupné bude i muzeum Terezína na Retranchementu 5. Na prohlídky podzemní chodeb je  50% sleva a budou vycházet od 10,00 hodin vždy v půl hodinových intervalech. Na Kavalíru 2 bude připravena i vojenská jednotka Gaisruck, která vás zasvětí do vojenského života a předvede své umění. V 17,00 hodin proběhne slavnostní křest nově postaveného pevnostního mostu. 

Slavnosti Jana Rudolfa Černína
Slavnosti levandule a strdí ve jménu jednoho z význačných majitelů Jana Rudolfa Černína se odehrají v sobotu 6. července na zámku Krásný Dvůr. Návštěvníci se mohou těšit na kulturní program na nádvoří i v zahradách, jarmark, přednášku, soutěž i speciální prohlídky. Loveckou hudbu Leopolda Kuželuha zahraje Soubor lesních rohů Hradec Králové. Děti se mohou těšit na pohádková představení Drak Mrak a Duhový princ. Ekodomov z Prahy si připravil vystoupení a edukační program Ze života včel. Během přednášky Jaromíra Tlustého se návštěvníci dozví o Janu Nepomuku Oettlovi a prvním včelařském spolku v Čechách. Nejen prodejci se mohou účastnit soutěže o nejchutnější med. Program začíná v 10,00 hodin, vstupné na nádvoří 50 Kč, děti do 6 let zdarma. 

Večerní Safari Expres
Chomutovským zooparkem bude opět jezdit večerní Safari Expres, první jízda v pátek a sobotu 5. a 6. července. Začátek jízdy je v osm hodin vždy v pátek a sobotu od restaurace Tajga, jízdenka pro dospělé 80 Kč, pro děti 50 Kč.

Architektonický workshop
Na jezeře Milada u Chabařovic probíhá tento týden dobrovolnický workshop studentů architektury, kteří tvoří nové prvky pro radost návštěvníků. Objeví se lavičky, převlékárny, stinná místa nebo lehátka s knihobudkou. Studentskou práci můžete sledovat do neděle 7. července, kdy v 15,00 hodin začíná vernisáž.