e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Den v Klášterci: Rodina na vodě

publikováno: 3.7.2015, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Vytáhnout děti z vody je někdy nadlidský výkon. Promodralé rty drkotají „ale mně ještě není zima...“ a ratolest se znovu vrhá do schodů skluzavky. Jediná šance, jak je dostat takový horký letní den od vody, je... nalákat je zas na vodu! V Klášterci se nám to povedlo.

Klášterecký aquapark je místem, odkud se vám děti budou vyhánět opravdu těžko. Ale proč taky? Řádit tam mohou v divoké vodě, skákat na trampolínách, zahrát si petanque nebo zaházet frisbee. Co ale děti nejvíc milují? Tobogány a skluzavky! Nejdřív fičák dolů a pak s křikem velké žuchnutí do bazénu. Taková zábava jim v Klášterci nad Ohří chybět nebude – nejdelší tobogan má neuvěřitelných 128 metrů. Ale i menší děti se mohou vozit na kratších skluzavkách nebo se cachtat v mělkém brouzdališti. Vy se zatím můžete v klidu slunit na trávníku nebo si třeba zahrát s přáteli plážový volejbal.

Devizou celého areálu je kromě průzračné vody i jeho umístění v zelené oáze města pod svahy Krušných hor. Co rodiny s kupou dětí určitě ocení, je vstupné, jaké byste v podobných areál těžko hledali – sympatických 60 korun na celý den.

Přesto je zkuste přeci jen z aquaparku na chvíli vytáhnout. Nabídněte jim vodu jinou – řeku Ohři - a vezměte je na projížďku na lodičkách s výhledem na cihlově červený klášterecký zámek. Půjčovnu i s příjemným posezením najdete mezi lázněmi Evženie a zámeckým parkem, otevřeno je každé odpoledne od jedné hodiny. A jestli nebudou mít vody ještě dost, dejte jim v blízkém lázeňském infocentru ochutnat některý z kláštereckých minerálních pramenů.

Pokud se přižene letní bouřka, můžete ji s dětmi přečkat v útrobách kláštereckého zámku. Právě malým turistům je určen prohlídkový okruh, který je zavede do pohádkového světa víl a skřítků. Vás i děti tento okruh protáhne zámkem pěkně od sklepa až po půdu. Ve sklepě vás čekají trochu strašidelné postavy výtvarnice Vítězslavy Klimtové a loutky slavného loutkářského rodu Kopeckých. Při výstupu na zámeckou věž dětem ukažte, jak vypadá taková vodní víla, obývající řeku, po níž se plavily – vílu Egerii.