e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jak zabavit o prázdninách děti

publikováno: 3.7.2009, kategorie: Tipy na víkend, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Kam s ním? Tuto otázku si v souvislosti s dětmi pokládá o prázdninách řada rodičů. Program pro školáky vymyslely na dny volna domy dětí a mládeže v Kadani a Klášterci nad Ohří. Zájemci se můžou například přihlásit do oblíbených příměstských táborů. V plánu je i taneční soustředění a k dispozici jsou sportoviště.

Dům dětí a mládeže Šuplík v Kadani chystá na prázdniny příměstské tábory - ty patří dlouhodobě mezi velmi oblíbené. „Probíhá to tím způsobem, že rodiče odevzdají děti u nás v Šuplíku a je o ně postaráno až do 16,00 hodin. Když je pěkné počasí, tak odchází na koupaliště. V případě špatného počasí mají k dispozici celý Šuplík jako třeba tělocvičnu, počítače,hernu...prostě cokoli,“ říká ředitel kadaňského Domu dětí a mládeže Šuplík Jiří Štěrba.

Příměstské tábory jsou hlavně pro děti od 8 do 14 let. Konat se budou také v Klášterci nad Ohří a to 2. týden v červenci. „Příměstský tábor je takový, kdy děti přichází k nám do domu dětí do 8. hodiny ranní. Připraveny máme výlety do Karlových Varů, lesoparku i na koníky. Pokud bude špatné počasí, je připravený náhradní program v domě dětí. Účastníci si nosí peníze jen na vstupné a na cestu. Musí sebou mít ale také nějakou svačinu, protože jídlo zajištěné není. Ti, kdo budou mít ještě zájem přihlásit se na příměstský tábor, můžou se podívat na naše webové stránky, kde je e-mailový kontakt,“ láká ředitelka Volňásku Andrea Mokrišová.

Sportovci zas můžou během prázdnin zajít třeba na hřiště kadaňského Domu dětí a mládeže, které bude otevřené také v červenci i srpnu. „Je možné přijít buď spontánně, nebo na průkazku. Ta je k zakoupení na recepci. U organizovaných skupin je lepší, když se ohlásí předem - za velké hřiště zaplatí 150 korun za hodinu,“ vysvětluje Štěrba. Děti platí poplatek 30 a dospělí 60 korun. Když si někdo koupí kartičku nyní, bude mu platit ještě na celé letní prázdniny. Průkazka je totiž platná vždy na jeden školní rok i s velkými prázdninami.