e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Broadway New York meets Broadway Prague

publikováno: 3.6.2022, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Pěvecké hvězdy newyorské a pražské muzikálové scény se setkají v Teplicích. Unikátní koncert, který nabídne slavné muzikálové hity, je součástí 57. Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena. Česko-americký koncert se koná v koncertním sále Domu kultury ve čtvrtek 9. června.

Severočeská filharmonie koncertovala s pěveckými hvězdami Broadway New York již několikrát. Tentokrát nabídne zajímavé spojení s českými sólisty pražského muzikálového divadla Broadway Marianem Vojtkem a Michaelou Štikovou Gremtovou. Slavnou americkou Broadway pak budou zastupovat Carpathia Jenkins a Hugh Panaro. V průběhu večera čekají posluchače hity ze známých světových muzikálů jako My Fair Lady, Fantom opery, Bídníci či Mamma Mia. Severočeskou filharmonii Teplice, pořadatele Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena, bude pro tento večer dirigovat Martin Kumžák, známý muzikálový dirigent. Společně s Jankem Ledeckým vytvořil muzikály Hamlet a Galileo, skládá filmovou, divadelní i klasickou hudbu a má na kontě i operu.

Koncert v Domě kultury v Teplicích začíná 9. června v 19,00 hodin a v pokladně DK jsou již v prodeji vstupenky. O dalších koncertech Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena se můžete dočíst ve Speciálu Beethovenův festival 2022. Celý program najdete také na festivalových stránkách.