e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Závody Extrém Bike Most se nakonec v červnu pojedou

publikováno: 3.6.2020, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Ještě před několika týdny se zdál standardní termín mosteckého MTB maratonu jako nereálný. Uvolňování restrikcí ale dalo pořatelům novou naději, a tak se pustili do horečných příprav. 19. ročník Extrém Bike Most je naplánován na sobotu 20. června.

"Přes všechny zmatky v době koronavirové pandemie a následného uvolňování restrikcí, jsme jako pořadatelé právě odstartovali svůj vlastní závod – stihnout vše připravit za 4 týdny. Přípravy maratonu zpravidla průběžně probíhají již od ledna a přičteme-li k tomu fakt, že v každém stále sídlí obava, zda-li se zase něco „nezvrtne“, tak můžeme i sami sobě držet palce," říká za pořadatele Stanislav Pecho. Detaily se řeší za pochodu a situace se stále vyvíjí, takže závodníkům pořadatelé doporučují stále sledovat informace na webu KL Sportu a na Facebooku. 

Aby toho nebylo málo, tak sám o sobě bude letošní ročník plný novinek. Český maratonský pohár ŠKODA AUTO ČP XCM dostává novou podobu. Hlavní organizace se svěřila Nova Cupu a Extrém Bike Most se pojede jako jeho partnerský závod, což znamená, že kdo jezdí Nova Cup, může získat body i v Mostě. Velké změny všechny čekají i v kategoriích. Mezinárodní cyklistická federace UCI posunula věk pro kategorii Masters z dosavadních 30 na 35 let. Jelikož je mostecký maraton i nadále zařazen do Českého poháru XCM, který se řídí pravidly UCI, posouvají se o 5 let všechny veteránské kategorie.

Specialized Extrém Bike Most se bude konat v sobotu 20. června, opět se startem na mosteckém hipodromu. Kromě hlavního závodu na 72 a 56 km, jsou opět připraveny trasy pro děti i sportovní jezdce. První starty začínají v 9,00 hodin. Maximální počet závodníků na každé trase je 450, proto neváhejte s přihláškami, Registrace je možná pouze online a startovné  je nutné platit převodem na účet pořadatele, nelze přijímat platbu v hotovosti.