e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 5. až 7. června

publikováno: 3.6.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První červnový víkend se otevírají parky a zahrady, děti se mohou vyučit královským sokolníkem na Horním Hradě, v Teplicích bude znít hudba...

Farmářské trhy
V sobotu 6. června můžete vyrazit na farmářské trhy do Loun, konají se na Mírovém náměstí od 8,00 do 12,00 hodin. Další trh se koná také v Kadani, také na Mírovém náměstí. Probíhat bude od 8,00 do 13,00 hodin, čeká vás také barmanská show.

Den sokolnictví a lovectví
Za dravci se můžete vydat o víkendu na Horní Hrad u Stráže nad Ohří. Na sobotu 6. června přesunula hradní čeládka oblíbený Den sokolnictví a lovectví, během nějž se můžete stát Královským sokolníkem. Uvidíte řadu dravců a sov rozmístěných po celém hradě, letové ukázky dravců s přednáškami, připraveny jsou hry a soutěže pro děti i dospělé, lukostřelba, expozice sokolnických potřeb. Dozvíte se zajímavosti o loveckých metodách. Program probíhá od 10,00 do 17,00 hodin a vstupné je 180 Kč dospělí, 120 Kč děti. 

Blešák
Sousedský bleší trh se koná v sobotu 6. června v ulici Pod Lesem ve Slavětíně na Lounsku. Můžete prodat, co nepotřebujete, koupit, co vám chybí. Nakupuje se od 10,00 do 12,00 hodin, pořádá Okrašlovací spolek Slavětín ve spolupráci s T. J. Sokol Slavětín. A bleší trhy začínají od této soboty také v Mostě, na tradičním místě na fotbalovém hřišti Baník Souš.

Víkend otevřených zahrad
Na tento víkend připadá tradiční akce otevřených parků a zahrad. Komentované prohlídky zámeckých zahrad pro vás chystají v Krásném Dvoře a na Stekníku. Na Stekníku začínají po oba dny vždy v celou od 10,00 do 16,00 hodin, v Krásném Dvoře od 11,00 a 15,00 hodin. Tam navíc můžete navštívit pojízdnou galerii Jedna hodina, která vás během hodiny nechám v pomalé rytmu prozkoumat 360 stupňů parku. V neděli odpoledne se v parku koná koncert sboru Egeria.

Na zámku Velké Březno vás v sobotu v 11,00 a 14,00 hodin provede parkem zámecký zahradník. O víkendu je v zámeckých komnatách výstava historických i současných květinových vazeb, které vytvořili studenti zahradnické školy v Libverdě.

V Levandulové zahradě v Klapém u Libochovic vás po oba dny čeká ukázka aranžování a vázání květin, komentované prohlídky po odrůdách levandule od 11,00 a od 15,00 hodin. Během celého dne od 10,00 do 17,00 hodin občerstvení, prohlídky, prodej rostlin, dekorací, mýdel a dalších produktů.

Letní kina
Už dvě kina v regionu promítají pod širým nebem, navštívit můžete pravidelná filmová představení na zámku v Teplicích a v Letním kině Žatec. Jejich program najdete v Kalendáři akcí.  

Osvoboditel sedláků
V sobotu 6. června v 15,00 hodin se ve výstavní síni kadaňského hradu otevře výstava věnovaná „osvoboditeli sedláků“, poslanci Hansi Kudlichovi. Výstavu si můžete projít s kurátorem, poté bude otevřena až do konce září vždy o víkendech.

Teplické koncerty
V Teplicích si můžete zdarma užít červen plný hudby. Pravidelně se hraje v Šanovské mušli (tuto sobotu od 16,30 hodin Brass Bombers) a teplická filharmonie koncertuje v Zahradním domě. Tento pátek od 16,30 hodin diriguje Charles Olivieri-Munroe. Více o letní sérii koncertů Severočeské filharmonie Teplice v tomto článku

Olympiáda na Doubravce
Na hradě Doubravka nad Teplicemi se v neděli 7. června koná Olympiáda volnočasových aktivit. Mezi desátou a třináctou hodinou si můžete vyzkoušet třeba radiový orientační běh, střelbu ze vzduchovky, jízdu RC modelů, modelářský letecký simulátor, chybět nebudou soutěže pro děti a občerstvení. Zpřístupněna je i vyhlídka.

Renaulti na náměstí
V Kadani na Mírovém náměstí se v sobotu 6. června sjedou milovníci aut Renault. V 9,00 hodin vyrážejí auta na orientační jízdu z Mostu, do Kadaně dorazí kolem 11. hodiny. Zde pak bude výstava vozidel a soutěž elegance, ve 14,00 hodin startuje druhá etapa závodu zpět do Mostu.

Další tipy můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí.

Foto: Archív zámku Stekník.