e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Duchcov zahájí letní sezónu výstupem na věž

publikováno: 3.6.2016, kategorie: Památky, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Nočním výstupem na vyhlídkovou věž kostela u rybníka Barbora zahájí letní sezónu město Duchcov. Věž bude pro noční vyhlídku otevřena v sobotu 4. června od devíti večer. Od června se otevírá také expozice kočárků a čítárna v atriu, které můžete navštívit až do září.

Na věž můžete vystoupat až do desáté hodiny, pro každé dítě bude připraven dárek. Od června do září bude vyhlídková věž kostela Církve československé husitské otevřena denně mimo pondělí od 10,00 do 15,00 hodin.

Od června bude také opět otevřena v pobočce Muzea města Duchcova na náměstí Republiky, která představuje výrobky duchcovské továrny HIKO, později známé jako Továrna dětských vozidel. Kočárky a dětská vozidla pochází ze sbírky Hany Müllerové. Prohlédnout si je můžete do konce září ve všední dny od 11,00 do 15,00 hodin, o víkendu od 10,00 do 16,00 hodin. Vstupné je 20 Kč pro dospělé a 10 Kč pro děti.

Ve stejném období, tedy červen až září, bude otevřena také čítárna pod širým nebem v atriu muzea. Setkat se zde můžete s G. Casanovou a využít služeb čítárny pod širým nebem. Knihovna města Duchcova zde připravila soubor knih, které si můžete v průjezdu muzea volně vypůjčit. Knihu si můžete odnést i domů a příležitostně ji vrátit (bez registrace, bez poplatků). Otevřeno je denně od 9,00 do 17,00 hodin.