e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Botanický park fakulty vystavuje americké kaktusy

publikováno: 3.6.2014, kategorie: Výstavy, autor: Jana Maredová

Sdílet: facebook twitter google+

Stovky druhů kaktusů ze všech koutů Ameriky jsou k vidění v areálu Naučného botanického parku Přírodovědecké fakulty UJEP v Ústí nad Labem. Členové klubu kaktusářů v Ústí nad Labem již podruhé propojili své sbírky se stálou expozicí fakulty. Kromě tradičních kaktusů jsou k vidění i další rozmanité druhy sukulentů. Výstavu doplňuje poradenská činnost a drobný prodej rostlin.

Výstava je otevřená denně od 9,00 do 17,00 hodin a potrvá do 8. června 2014. Areál Naučného botanického parku se nachází v ulici Za Válcovnou 8 – Klíše, Ústí nad Labem.

Vedle výstavy také bude po celou dobu otevřený nově zrekonstruovaný Naučný botanický park, který návštěvníky vyzývá k relaxaci. Park je rozdělen na levou a pravou část. V pravé části se nachází arboretum, čedičová skalka a písčina se zástupci teplomilných a suchomilných rostlin Českého středohoří, dále pak stanoviště s hájovou květenou, květnatá louka a ovocný sad.

V levé části parku je situováno vřesoviště a vřesoalpinum s barevnými porosty vřesovců či vřesů. Následuje přírodní vodní plocha a rovněž užitková zahrada s expozicí koření, léčivých bylin a tak dále. V letošním roce park své dveře otevře ještě jednou, a to od 19. – 28. září 2014, kdy se bude konat výstava Tropické orchideje a masožravé rostliny.