e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Festival Recykult podruhé, letos vesmírný

publikováno: 3.5.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Opuštěně vyhlížející mostecké Repre pro jednou zase ožije. Skupina nadšených organizátorů u něj ve středu 8. května pořádá druhý ročník rodinného festivalu Recykult. Ve spojení s mosteckým planetáriem na střeše Repre bude letošní ročník Vesmírný.

"Hlavní myšlenkou festivalu je nabídnout v centru města všem generacím (nejen) Mostečanů netradiční pohled na mosteckou kulturní scénu s využitím dominanty ve středu města," říkají pořadatelé.

Program startuje ve středu v 11,00 hodin. Vesmírné téma podpoří časopis Raketa, který bude mít i dílnu. Zapojí se tentokrát také mostecké planetárium v kupoli Repre. Od 12,00 hodin mohou děti vyrazit na Hvězdné povídání pro děti, od 14,00 hodin následující krátké prohlídky planetária zdarma a od 16,00 hodin začíná pořad Co svítí v noci na obloze.

Podpořit dobrou věc můžete nákupem šperků od Diakonie Most. Představí se řada výtvarníků a řemeslníků, z jejichž tvorby si budete moct odnést něco s sebou domů. Dozvíte se také jak zrecyklovat staré oblečení nebo se můžete zapojit do tiskařské dílny. Nakupování, oblížení a tvoření prostřídají hudba a divadlo. Program u Repre potrvá až do 19,00 hodin.