e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Prázdniny v přírodě nabídne příměstský tábor na Klínech

publikováno: 3.5.2016, kategorie: Pro děti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Příroda Krušných hor, spousta sportovních atrakcí, skvělá kuchyně a tým zkušených instruktorů - to všechno čeká děti, které vyrazí o prázdninách na příměstský tábor v horském areálu Klíny. Výhodou pro rodiče je, že děti na hory každý den odveze autobus a postaráno o ně bude od rána do večera.

Podle organizátorů z volnočasové agentury ZIMLET z Klínů v Krušných horách ještě zbývají poslední místa na těchto táborech. Kvůli velkému zájmu v minulých letech totiž vyhlásila hned pět termínů týdenních pobytů.

„Všechny tábory budou probíhat příměstskou formou, tedy děti se vrací na noc domů. O to byl mezi rodiči v minulosti největší zájem. Abychom ale dětem dopřáli trochu dobrodružství, mohou s námi strávit jednu noc v horách,“ vysvětlila Alena Dalecká z agentury ZIMLET, kterou tvoří tým zkušených instruktorů, s nimiž se možná vaše děti učily v zimě lyžovat.

kliny_letni_tabor_3.jpgTábory probíhají od pondělí do pátku a o děti je postaráno prakticky celý den. Ráno je jen rodiče odevzdají u autobusu v Mostě nebo Litvínově a večer si je na stejném místě vyzvednou. Odpadají tak starosti, jak zabavit celý den děti, když rodiče musí do práce, či jejich každodenní vození na čerstvý vzduch. Postaráno je samozřejmě i o celodenní jídlo a pitný režim, a to ve vyhlášené restauraci Emeran přímo v Klínech.

Horský areál Klíny nabízí celou řadu sportovních aktivit, které mohou děti během týdne využívat – lanový park, umělou lezeckou stěnu, lanovku, koloběžky, opičí dráhy, minigolfové hřiště. "Máme k dispozici krytou sportovní halu, takže můžeme vymyslet dětem program za každého počasí," říká Alena Dalecká. V programu nechybí hry a soutěže, ale také návštěva zvířecí farmy, výlety do přírody nebo oblíbené koupání. Pokud to počasí dovolí, stráví děti jednu noc pod širákem, což je zejména pro městské děti jistě nezapomenutelný zážitek.

Kromě zkušených instruktorů, kteří se postarají o zábavu či výuku sportovních disciplín, je po celou dobu tábora u dětí také zdravotník. Tábory jsou určeny pro děti od šesti do patnácti let, cena jednoho pětidenního pobytu je 3300 Kč a zahrnuje vše od dopravy přes stravu po program. Podrobný denní program, termíny i fotky z minulých táborů pro inspiraci najdete pod tímto odkazem. Na webu agentury ZIMLET je vám k dispozici i on-line přihláška.