e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Extrém Bike Most: doprovodný program a startovné zdarma

publikováno: 3.5.2013, kategorie: Sport, autor: Stanislav Pecho

Sdílet: facebook twitter google+

Informace o letošním 12. ročníku maratonu horských kol Specialized Extrém Bike Most, který se bude konat 18. května na mosteckém hipodromu, se ke všem příznivcům cyklistiky již pravděpodobně dostaly. Celý program třetí květnové soboty bude letos obohacen o mnoho doprovodných akcí, na nichž si přijdou na své děti, rodiče i samotní účastníci závodu. Navíc můžete soutěžit o startovné!

Největší změnou přímo v areálu hipodromu bude umístění zázemí celého závodu vedle správní budovy v prostoru poblíž dětského hřiště a grilů. Na dráze budou totiž probíhat koňské dostihy -  Cena JCČR. Opět budete mít možnost zapůjčení a otestování elektrokol, tentokrát je zde bude prezentovat značka E-Totem. Tradiční soutěž v lezení na pivní přepravky nebude chybět. Po celý den bude možné okusit jízdu zručnosti na umělé dráze s dřevěnými překážkami, které simulují přejezd nerovností, jako jsou obrubníky, schody, průjezdy zatáčkou, vlny, lávky, apod. Tu představí Tomáš Trunschka a jeho Kološkola. Dráha byla primárně určena pro děti, ale jak jsme zjistili v předchozích ročnících, oblibu si našla i mezi dospělými. Pro nejmenší bude po celou sobotu připraven nafukovací skákací hrad.

Pro všechny účastníky závodu je připravena soutěž o startovné zdarma! Na stránkách www.klmost.cz stačí odpovědět na několik jednoduchých kvízových otázek a mít štěstí při losování. Mostečanům a cyklistům z blízkého okolí bude nabídnuta navíc možnost nalezení startovného přímo na trati formou geocachingu. V případě, že výherce již startovné uhradil, bude mu samozřejmě celá částka vrácena. Připomínáme, že uzávěrka přihlášek s nárokem na pamětní tričko a zlevněné startovné je 5. května. Startovné je do tohoto termínu také nutné uhradit.

Všem účastníkům Extrém biku bude za symbolickou cenu nabízeno i pamětní DVD se záznamem všech závodů (včetně nejmenších dětí na odrážedlech) v profesionální kvalitě. Veškeré informace naleznete na www.klmost.cz.