e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chrám Chmele a Piva v Žatci představil novinky letošní sezóny

publikováno: 3.4.2023, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Turistická sezóna v Žatci začala první dubnový den. Jedna z největších atrakcí města, Chrám chmele a piva, připravil pro návštěvníky královského města několik novinek. Nově bude nabízet například komentované prohlídky městem.

Před začátkem sezóny spustil Chrám chmele a piva nové webové stránky a rezervační systém. "Novinka v podobě rezervačního systému umožňuje zájemcům o zážitky v městě chmele a piva,  aby pohodlně z počítače či mobilního telefonu dopředu rezervovali a zaplatili vybraný druh prohlídky a dorazili jen s QR kódem zobrazeným na displeji telefonu. Stejný způsobem půjdou nyní nově rezervovat a nakupovat vstupenky na kulturní akce, které organizace pořádá," vysvětluje ředitel Jaroslav Špička.

Další novinkou bude připravovaná hra o sladovnictví, která bude k dispozici návštěvníkům renesanční sladovny od začátku června. Na velkém displeji si návštěvník formou hry projde celým procesem výroby sladu tak, aby z něj mohl pan sládek uvařit skvělé pivo. V této také turisté najdou doplněnou expozici filmů, které se v Žatci natáčely. "Návštěvníci obdrží novou mapu, ve které jsou zobrazena místa natáčených filmů. Tato místa budou průběžně doplňována a vybavena OR kódy, které zájemce přesměrují na informace o filmu. Ten, kdo dává přednost listinné podobě, se tyto informace dozví právě z nové filmové mapy," informoval Jaroslav Špička.

Novinkou letošní sezóny jsou pak prohlídka královského města s průvodcem. "Komentované prohlídky města chmele nám chyběly a byly čím dál tím častěji turisty poptávány. V rezervačním systému či na našich kontaktních místech si koupíte vstupenky, ujme se vás náš průvodce a za 90 minut s vámi projde naše město a ukáže vše důležité," doplnil ředitel Chrámu chmele a piva.

Foto: Město Žatec.