e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 5. až 7. dubna

publikováno: 3.4.2019, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První dubnový víkend pokračuje otevírání památek a zahajování turistické sezóny. Pozveme vás také na první velikonoční akce – třeba program v litvínovském zámku, noční prohlídku Horního Hradu nebo trhy v litoměřickém hradu.

Odemykání majáku
Odemykáním Chmelového majáku začne v neděli 7. dubna turistická sezóna v Žatci. Program začíná ve 13,00 hodin. Pro děti jsou připraveny pohádky a hudební vystoupení, během dne bude možné navštívit muzeum i Chrám chmele za zvýhodněné vstupné. Na náměstí budou otevřeny stánky. Podrobnosti najdete v článku V Žatci odemknou v sobotu Chmelový maják.  

VelikoNoční prohlídka
Na první letošní noční prohlídku Horního Hradu u Stráže nad Ohří můžete vyrazit v sobotu 6. dubna večer. Bude mít podtitul Veliko-Noční. Začne v 19,00 hodin a čekají vás historické mystifikace hradního průvodce Viktora Braunreitera a ohnivé divadlo Ignis. Prohlídka vede okolím i hradem samotným a potrvá asi dvě hodiny. Můžete si přinést vlastní louč. Vstupné je 150 Kč pro dospělé, 100 Kč pro děti a 450 Kč rodina. 

Velikonoce na zámku
Inspiraci na nadcházející velikonoční svátky nabídne v neděli 7. dubna akce Velikonoce v zámku Valdštejnů v Litvínově. Prohlédnout si můžete inspirativní výstavu jarních dekorací, nakoupit na jarmarku a něco pěkného si vytvořit v kreativních dílnách. Pro děti je připravena pohádka a balónková show. Podrobný program najdete v tomto článku

Den zdraví
Pokud vás zajímá zdravý životní styl, vydejte se v sobotu 6. dubna do Společenského centra v Oseku, kde se od 10,00 do 19,00 hodin koná Den zdraví. Čekají vás workshopy, přednášky a prezentace vystavovatelů. Vstupné je 120 Kč, děti 50 Kč.

Zahájení na Řípu
O víkendu bude slavnostně zahájení sezóna na hoře Říp. Po celý víkend bude otevřena rotunda sv. Jiří. V sobotu v 10,00 hodin zahájí provoz Chata Říp, budete si moci koupit lokální výrobky. Ve 14,00 hodin zahraje swingové trio Swio, od 16,00 hodin Magdalena Fendrychová. V neděli od 15,00  hodin se koná mše svatá.

Jaroslavení
V prostorech hradu Litoměřice se v sobotu 6. dubna koná jarmark lidových řemesel s velikonoční tematikou. Od 10,00 hodin vás čeká bohatý kulturní program, stánky a jaro ve všech podobách. Vstup je volný.

Ressl Kros Run
Sportovně můžete prožít sobotu na Resslu v Mostě. Startuje tam v 9,30 hodin jarní běh přírodou, start je v areálu bývalého amfiteátru. Připraveny jsou trasy v délkách 5,1 a 10,3 km.

Zahájení v klášteře
Sezónu zahájí také Františkánský klášter v Kadani, který se návštěvníkům otevře v sobotu 6. dubna. Od 14, 15 a 16 hodin budou v rámci prohlídek připravena krátká hudební vystoupení studentů ZUŠ Klementa Slavického. Vstupné 70 Kč dospělí, 30 Kč děti a senioři.

Plesy
Ještě úplně nekončí plesová sezóna. Svůj reprezentační ples bude mít městys Kovářská v Krušných horách. Koná se v pátek 5. dubna od 20,00 hodin v hotelu Centrál v Kovářské.
V Jirkově v divadle se zase v sobotu 6. dubna koná Country bál, začátek ve 20,00 hodin.
Maškarní bál čeká děti v sobotu 6. dubna v restauraci Na Střelnici v Krupce. Začátek v 15,00 hodin.

Vejprtský drozd
Finále 21. ročníku soutěže v sólovém zpěvu „Vejprtský drozd“ se bude konat v pátek 5. dubna od 16,00 hodin ve velkém sále Městského kulturního a sportovního střediska ve Vejprtech. V porotě usedne i zpěvačka Olga Lounová, která bude hlavním hostem finále písničkové soutěže.